Τέλος το αυτόφωρο για μικροοφειλέτες

Την κατάργηση του αυτόφωρου για τους  μικροοφειλέτες προανήγγειλε ο Χαράλαμπος Αθανασίου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, μίλησε στα Παραπολιτικά fm και τόνισε πως «με εντολή του πρωθυπουργού αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο για τους οφειλέτες προς όφελος των πολιτών»

«Έχουμε εντολή από τον Πρωθυπουργό, να αλλάξουμε μαζί με τον κ. Μαυραγάνη το νομοθετικό πλαίσιο και να γίνει πιο ευνοϊκό για τους πολίτες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά», τόνισε κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, υπογραμμίζοντας πως το μέτρο του αυτοφώρου είναι και προσωπική του άποψη πως πρέπει να καταργηθεί, τουλάχιστον για τους μικροοφειλέτες, όπως αναμένεται να γίνει άμεσα, με την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας, η οποία είναι σχεδόν έτοιμη και αναμένεται άμεσα να κατατεθεί στη Βουλή.

«Το θέμα της Λαγκάρντ έπρεπε να διερευνηθεί, ο στόχος ήταν διπλός»

Σχετικά με το θέμα των ημερών που προέκυψε μετά τις καταγγελίες της κ. Λαγκάρντ ότι δέχτηκε απειλές για τη ζωή της, ο κ. Αθανασίου ανέφερε: «Το θέμα της Λαγκάρντ έπρεπε να διερευνηθεί ο στόχος ήταν διπλός. Από την μια μεριά να μην φανεί ότι η Ελλάδα αγνοεί απειλές που απευθύνθηκαν σε ένα πρόσωπο διεθνούς κύρους, ενός διεθνούς οργανισμού που έχει άμεση σχέση με την Ελλάδα, και από την άλλη αν όντως έχει γίνει κάποιο τέτοιο αδίκημα οφείλουμε να το διερευνήσουμε».

Για τις απειλές Τσίπρα

Αναφορικά με τις απειλές που δέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας, όπως ο ίδιος κατήγγειλε, ο κ. Αθανασίου υπογράμμισε: «Είναι πολύ σοβαρό όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, σε οποιονδήποτε πολίτη και πολύ περισσότερο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για την υπόθεση έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση. Φαντάζομαι θα κληθεί και ο κ. Τσίπρας να καταθέσει ποιοι τον απείλησαν και ποιο βάθος έχει αυτή η απειλή».

Για την ασυλία επωνύμων

Αναφερόμενος για την ιδιότυπη ασυλία των επωνύμων για οικονομικά αδικήματα, την οποία κατήγγειλε ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιτζής, ο Χαράλαμπος Αθανασίου πήρε θέση και ανέφερε πως «ο κ. Ρακιτζής έχει έναν θεσμικό ρόλο και οφείλει να καταθέσει τα στοιχεία που επικαλείται ότι έχει. Πρέπει να στείλει όλα τα στοιχεία στην εισαγγελία.

Τώρα, η Βουλή όταν νομοθετεί οι νόμοι γίνονται σεβαστοί, δεν νομίζω να νομοθέτησε η Βουλή να παραχωρεί ασυλία σε κάποια πρόσωπα ή κάποια θέματα. Προφανώς ο κ. Ρακιντζής αναφέρθηκε σε υποθέσεις που ξέφυγαν της δικαιοσύνης.

Τέλος στα θέματα της δικαιοσύνης ο υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου παραδέχτηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση στην εκδίκαση των υποθέσεων, σημειώνοντας ωστόσο: «Οι αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων είναι οι πιο ποιοτικές σε όλη την Ευρώπη για γι’ αυτό είμαστε περήφανοι. Ωστόσο η καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης είναι γεγονός κι έχουμε και πολλές καταδίκες από το δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

Δυστυχώς στη χώρα μας δεν έχουν προχωρήσει οι εναλλακτικές μορφές δικαιοσύνης, όπως είναι η διαμεσολάβηση. Δηλαδή κάποιες από τις δικαστικές υποθέσεις να επιλύονται εξωδίκως».

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη χερσαία ζώνη του λιμανιού Βουρκαρίου Σαλαμίνας

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, επί της Λεωφόρου “Ακτή Καραϊσκάκη” εντός της χερσαίας ζώνης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *