Τέσσερις μήνες διορία ζητά ο Μώραλης για να βρει λύση για τα Δικαστήρια Πειραιά

Τα Δικαστήρια Πειραιά και η παραμονή αυτών στα διοικητικά όρια του Δήμου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν οι κ.κ Γιάννης Μώραλης και Χαράλαμπος Αθανασίου. Εκτός του δημάρχου Πειραιά και του υπουργού Δικαιοσύνης , στη συζήτηση συμμετείχαν  ο Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Νίκος Κανελλόπουλος και ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» κ. Βασίλης Χανδακά.

Ο κύριος Μώραλης επανέλαβε την αδιαπραγμάτευτη θέση του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» για παραμονή των Δικαστηρίων στον Πειραιά, δεδομένου ότι ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα ακαταλληλότητας της Ραλλείου. Ο Γιάννης Μώραλης ζήτησε από τον Υπουργό διορία τεσσάρων μηνών, έως τις 30 Οκτωβρίου, έτσι ώστε να μπορέσει, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του την 1η Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης, να καταθέσουν μια συγκεκριμένη πρόταση.

Τόνισε, ακόμα, ότι είναι αντίθετος, όπως και όλοι οι φορείς της πόλης, στην πρόταση περί προσωρινής μετεγκατάστασης των Δικαστηρίων στο κτίριο του Κεράνη και επαναφορά τους μετά την ολοκλήρωση της ανακατασκευής της Ραλλείου.

Η νέα Δημοτική Αρχή Πειραιά έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα την επίλυση του θέματος των Δικαστηρίων και την παραμονή τους στην πόλη και για τον λόγο αυτό θα συνεχιστούν οι επαφές προς αυτή την κατεύθυνση.

About kymaeditor

Check Also

Δήμος Περάματος: Ομόφωνη απόφαση ΔΣ για κινητοποιήσεις και δικαστικές ενέργειες για αντιμετώπιση των αραιών δρομολογίων στο πορθμείο Πέραμα-Σαλαμίνα

Με  ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος, κατά την πρόσφατη  συνεδρίαση του , εξουσιοδότησε τον …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *