Τίτλοι τέλους για την «AirFastTickets»

Στον «αέρα» έχουν μείνει  χιλιάδες πελάτες μετά την  απόφαση του ιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου της  «AirFastTickets», Νικόλαου Κοκλώνη,  να αναστείλει τη λειτουργία της εταιρείας, λόγω καθυστέρησης πληρωμών προς τις αεροπορικές εταιρείες για το μήνα Μάιο, οι οποίες φέρεται να φτάνουν τα 45 εκατ. ευρώ έχει αφήσει στον «αέρα» χιλιάδες πελάτες.  Η ελληνική εταιρεία με έδρα στις ΗΠΑ  έχει αναδειχθεί σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην παγκόσμια αγορά των online κρατήσεων για εισιτήρια και ξενοδοχεία.

Σε γράμμα της, πάντως, η ΙΑΤΑ προς τις αεροπορικές εταιρείες-μέλη της αναφέρει πως κλείνει το βρετανικό γραφείο της εταιρείας εξαιτίας της αδυναμίας της να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τις αεροπορικές μέσα στο προκαθορισμένο χρονικό διάστημα για τις πωλήσεις του Μαΐου. Ταυτοχρόνως, κλείνουν και τα γραφεία της εταιρείας σε Ελλάδα και Γερμανία, καθώς ανήκουν στην ίδια ιδιοκτησιακή δομή με το βρετανικό γραφείο.

Η «AirFastTickets» εμφανίζεται να κινδυνεύει να μην καταβάλει πληρωμές 13,9 εκατομμυρίων ευρώ για το Ηνωμένο Βασίλειο, 22 εκατομμυρίων ευρώ για τη Γερμανία κι εννέα εκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα για την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου. Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία εξακολουθεί να προμηθεύει την αμερικανική αγορά με εισιτήρια, καθώς στις ΗΠΑ δεν ισχύει η δικαιοδοσία τής ΙΑΤΑ.

Η ενημέρωση για την αναστολή τής δραστηριότητας της «AirFastTickets» είχε γίνει από την προηγούμενη Τετάρτη, ενώ η διοίκηση της εταιρείας είχε κληθεί κατά τη διάρκεια πολλών εβδομάδων για συζητήσεις σχετικώς με την εξεύρεση λύσης για τη διευθέτηση των πληρωμών.

Tι απαντά η AirFastTickets

Ανακοίνωση σχετικά με την είδηση περί αναστολής λειτουργίας της airfasttickets για χρέη ύψους 45 εκατ. ευρώ εξέδωσε η εταιρεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Facebook:  «Με αφορμή αναπαραγωγή δημοσιεύματος, σχετικά με την υποτιθέμενη κίνηση της ΙΑΤΑ εναντίoν της εταιρείας, για διεκδίκηση καθυστερούμενων πληρωμών ύψους 45 εκατ. ευρώ, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα: Το δημοσίευμα είναι ανακριβές, διότι καμία αναστολή online πωλήσεων δεν υφίσταται και όλα τα site των εταιρειών του Ομίλου, σε όλες τις χώρες, λειτουργούν κανονικά. Δεν υφίσταται ληξιπρόθεσμη οφειλή της Airfasttickets σε κανέναν προμηθευτή.

Στη Μεγάλη Βρετανία, δραστηριοποιείται θυγατρική εταιρεία της Airfasttickets International. Παρ’ όλα αυτά ούτε για εκείνη ούτε για κάποια άλλη εταιρεία του Ομίλου υφίστανται οικονομικές εκκρεμότητες, για τις οποίες να έχει περάσει το νόμιμο χρονικό διάστημα τακτοποίησής τους. Ουδέποτε, πόσο μάλλον τις τελευταίες 50 μέρες, δεν έχει τεθεί έλεγχος στις συναλλαγές της Airfasttickets.

Η επικοινωνία η οποία έχει πραγματοποιηθεί μεταξύ της ιδιοκτησίας της εταιρείας και της ΙΑΤΑ αφορούσε στην παράταση των εγγυητικών επιστολών, λόγω της δυναμικής αύξησης των πωλήσεων της Airfasttickets, η οποία έφτασε το 1.937% στο διάστημα 2013-2014. Με βάση το συμβόλαιο της Airfasttickets με την ΙΑΤΑ, η εταιρεία έχει το δικαίωμα να ζητήσει μέχρι και 60 ημέρες παράταση πληρωμής. Όσον αφορά τις πωλήσεις της Airfasttickets, για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, αυτές είναι πολύ περισσότερες από ότι αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Δηλώσεις Νίκου Κοκλώνη

Αναφορικά με το θέμα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Airfasttickets κ. Νίκος Κοκλώνης, δήλωσε: «Τα ταμειακά διαθέσιμα της Airfasttickets υπερβαίνουν κατά πολύ τις συνολικές οφειλές της εταιρείας. H Airfasttickets, με κέντρο την Ελλάδα, είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη επιχείρηση στη χώρα και στον υπόλοιπο κόσμο, στον Κλάδο της διακίνησης επιβατών.

Η ποιότητα των υπηρεσιών μας, σε συνδυασμό με τις χαμηλές μας τιμές, έχουν οδηγήσει την εταιρεία μας στην τιμητική θέση Νο. 3 σε όλη την Ευρώπη. Είναι πάγια θέση και πεποίθησή μας ότι στους καταναλωτές αξίζουν φθηνές και ποιοτικές διακοπές. Αυτό πράτταμε. Αυτό πράττουμε. Αυτό θα πράττουμε. Η οικονομική μας ευρωστία είναι αδιαμφισβήτητη. Ευχαριστούμε τα εκατομμύρια των πελατών μας για την εμπιστοσύνη τους και δεσμευόμαστε για περαιτέρω καινοτόμες υπηρεσίες στο άμεσο μέλλον».

 

 

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Κινητοποίηση μελισσοκόμων στο Σύνταγμα

Στο Σύνταγμα πραγματοποιούν συγκέντρωση οι μελισσοκόμοι και μέχρι και το απόγευμα θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *