Τα 11 μέτρα Μώραλη για την «αναζωογόνηση» του Πειραιά

Στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο μίλησε το απόγευμα της Πέμπτης ο Γιάννης Μώραλης και παρουσίασε στους οικονομικούς, παραγωγικούς  και κοινωνικούς φορείς που βρέθηκαν στην εκδήλωση έντεκα  μέτρα (για την πενταετία 2014-2019)  που θα ανακουφίσουν τους κατοίκους της πόλης και θα  αλλάξουν την εικόνα του Πειραιά.

Οι δεσμεύσεις

Ειδικότερα, ο κ. Μώραλης δεσμεύεται συγκεκριμένα ότι:

1. Άμεσα κατεδαφίζουμε τον «Πύργο» και κατασκευάζουμε ένα πολυδύναμο κέντρο που θα στεγάσει σωματεία, φορείς και τις κοινωφελείς δραστηριότητες της πόλης, καθώς και το Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο Πειραιά.

2. Διασφαλίζουμε την παραμονή των Δικαστηρίων στον Πειραιά και τη στέγασή τους στο κτίριο της Ραλλείου.

3. Διασφαλίζουμε τον Πειραιά ως προορισμό για τους χιλιάδες επισκέπτες του, με οφέλη για την τοπική οικονομία και την αναγέννηση του εμπορικού του κόσμου. O Πειραιάς γίνεται αφετηρία κρουαζιέρας (Home port), πετυχαίνοντας τη συνεργασία με εκπροσώπους διεθνών τουριστικών οργανισμών.

4. Στεγάζουμε 100 νέες επιχειρήσεις (Start-ups) στο χώρο του εργοστασίου Ρετσίνα, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες, συμβουλευτικής, λογιστικής, διοικητικές και νομικές.

5. Αναβαθμίζουμε και ανασχεδιάζουμε τη Δημοτική Συγκοινωνία με 10 νέα mini –bus που θα συνδέουν τη κάθε γειτονιά με τους σταθμούς ΗΣΑΠ και Μετρό & Τραμ, τις Διοικητικές Υπηρεσίες και τα νοσοκομεία της πόλης.

6. Παρέχουμε σε όλους τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας σε όλα τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης (ΚΑΠΗ) του Δήμου.

7. Παρέχουμε δωρεάν σε κάθε Γυναίκα, άνεργη, ανασφάλιστη ή χαμηλού εισοδήματος, συμβουλευτική και προληπτικές εξετάσεις μαστογραφίας, τεστ ΠΑΠ και εξετάσεις οστεοπόρωσης. Επίσης συστήνουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και συμβουλευτικής για τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη, καθώς και ένα δίκτυο υποστήριξης για τους ασθενείς καρκινοπαθείς και τις οικογένειες τους.

8. Ιδρύουμε άμεσα 3 νέους ολοήμερους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς για να στηρίξουμε τα νέα ζευγάρια, την εργαζόμενη μητέρα και τη γυναίκα επιχειρηματία.

9. Κατασκευάζουμε ένα νέο υπερσύγχρονο κολυμβητήριο στο στρατόπεδο Σακελλίωνα, αθλητικές εγκαταστάσεις στίβου στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ και Σκοπευτήριο σε χωροθετημένη περιοχή στα όρια του Δήμου.

10. Διεκδικούμε o Πειραιάς να γίνει Πολιτιστική  Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 με στόχο την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης πολιτιστικής και τουριστικής ταυτότητας του Πειραιά. Διεκδικούμε επίσης την Επιστροφή των Ποσειδωνίων το 2016.

 

11. Στηρίζουμε το Δημόσιο Χαρακτήρα του Λιμανιού και συμμετέχουμε ενεργά στη διοίκηση του ΟΛΠ και την διεκδίκηση ανταποδοτικών πόρων για την ανάπλαση κάθε Πειραιώτικης Γειτονιάς.

Τέσσερις ενότητες

Στην ομιλία του ο κ. Μώραλης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι οι δράσεις του συνδυασμού του χωρίζονται σε τέσσερις ενότητες. Και πρόσθεσε: «Η πρώτη αφορά στην οικονομική αναγέννηση του Πειραιά, με έμφαση στη ναυτιλία, τον τουρισμό και τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, η δεύτερη είναι οι αστικές παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο, αλλά και σε κάθε γειτονιά, η τρίτη οι δράσεις για τους Πειραιώτες στην κοινωνική πρόνοια, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην εκπαίδευση και η τέταρτη η λειτουργία της πόλης, η εξυπηρέτηση του πολίτη και ο εκσυγχρονισμός του Δήμου μας».

Συμπλήρωσε ακόμη ότι βασικός στόχος είναι «να βγει ο Πειραιάς από το αυτονόητο που βρίσκεται σήμερα και να αξιοποιήσει τις τεράστιες δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει».

About kymaeditor

Check Also

Δραπετσώνα: Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη στον Πολυχώρο Λιπασμάτων

Μια νέα ιδέα υλοποιείται στον Πολυχώρο Λιπασμάτων με τη δημιουργία Ανταλλακτικής και Χαριστικής βιβλιοθήκης.  Οι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *