Ημέρες θάλασσας

“Τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης οδηγούν το Γενικό Κρατικό Νικαίας στην υποβάθμιση”

“Σταματήστε να υποβαθμίζετε το Γενικό Κρατικό Νίκαιας “. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει ο δήμος Νίκαιας- Ρέντη προς την κυβέρνηση  από την οποία απαιτεί να πάρει μέτρα που θα ικανοποιούν το ιατρικό προσωπικό και θα είναι προς όφελος των ασθενών.

Πιο συγκεκριμένα το ψήφισμα του δήμου  έχει ως εξής:

«Το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής, που εξυπηρετεί την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Πειραιά βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε οριακό σημείο. Η άθλια κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της πόλης μας τα τελευταία χρόνια με ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές, αναλώσιμα κ.ά επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο.

Το τελευταίο διάστημα με ευθύνη της κυβέρνησης οι υπερωρίες των γιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων που απέμειναν να δουλεύουν κάτω από ασφυκτικές συνθήκες δεν πληρώνονται με αποτέλεσμα οι γιατροί (ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι) να βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε επίσχεση με αποτέλεσμα οι εφημερίες που γίνονται να είναι ελλειματικές έως επισφαλείς, ενώ κινδυνεύουν να κλείσουν και τμήματα του νοσοκομείου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη με απόφασή του στηρίζοντας τον αγώνα των ειδικευμένων και ειδικευόμενων γιατρών απαιτεί από την κυβέρνηση:

· να δεσμευθεί και να παρέμβει ώστε να πληρωθούν άμεσα οι εφημερίες
· να μην πειραχθούν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και των νοσοκομείων
· να σταματήσει η αποστολή ειδοποιήσεων για νοσήλια σε όσους δεν μπόρεσαν να αποπληρώσουν τα προηγούμενα χρόνια.

Το δημοτικό συμβούλιο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη καταδικάζει τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης για τον χώρο της Υγείας που οδηγεί νοσοκομεία όπως το Γενικό Κρατικό στην υποβάθμιση και αφήνει έκθετους τους ασθενείς. Τασσόμαστε και παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία υψηλού επιπέδου για όλους».

About kymaeditor

Check Also

Αγκίστρι: Βεβαίωση διοικητικών προστίμων για παράνομο κάμπινγκ

Πρωινές ώρες χθες πραγματοποιήθηκε εξόρμηση του Αστυνομικού Σταθμού Αγκιστρίου, σε συνεργασία με υπαλλήλους του Δασονομείου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *