Τα «γαλλικά» του Ψινάκη στο δημοτικό συμβούλιο(vid)

Ένταση επικράτησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα, με τον νέο δήμαρχο να λέει «σκάσε μωρή» όταν κάποιος τον διέκοψε ενώ μιλούσε…

Δύο ολόκληρες ώρες να συζητάει το Δημοτικό Συμβούλιο το αυτονόητο, αν δηλαδή μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς άδεια το κλειστό γήπεδο μπάσκετ στον Μαραθώνα – ήταν πολύ για τον Ηλία Ψινάκη.
Ίδρωνε, ξεΐδρωνε κάτω από τα μαύρα γυαλιά, γελούσε ειρωνικά, έπινε νερό, σηκωνόταν για να φρεσκαριστεί, έκανε βεντάλια τα έγγραφα μπροστά του και τελικά ξεσπάθωσε.
«Παίρνετε χάπια; Δεν καταλαβαίνετε τι σας λέω; Αφήστε τις μπούρδες …. Σκάσε μωρή μιλάω, Σκάσε σου λέω βούλωσε το», είπε ο νέος δήμαρχος Μαραθώνα, που λίγο αργότερα ζήτησε συγνώμη αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι εάν τον διακόψουν ξανά πάλι τα ίδια θα πει.
Και η συζήτηση δεν κατέληγε πουθενά. Γιατί μπορεί το γήπεδο να μην έχει άδεια και να κινδυνεύουν παιδιά, αλλά από ότι φάνηκε, το κυρίαρχο για κάποιους του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν να ικανοποιήσουν το αίτημα του αθλητικού συλλόγου να επαναλειτουργήσει. Και εκεί ήταν που ο Ηλίας Ψινάκης  ξεχνούσε τα ελληνικά χρησιμοποιώντας αγγλικές λέξεις που του έρχονταν αυθόρμητα στο στόμα: «Είναι τελείως παράνομο. Πληρώνεις 50.000 και πας τρεις μήνες φυλακή. Αύριο θα στείλουν inspector πως το λένε …. Επιθεωρητή …. «
Με απάθεια και ψυχραιμία ο Ηλίας Ψινάκης έκανε και ιατρικές γνωματεύσεις: «Καλέ μη φωνάζετε αυτό που περνάτε είναι ελαφρύ εγκεφαλικό ….»
Έδωσε το λόγο του ότι εάν το γήπεδο είναι νόμιμο θα δοθεί την επομένη στους μαθητές ενώ ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός με τον τέως δήμαρχο Νέας Μάκρης: «Το πόσα παραδώσατε και τι πήραμε σύντομα θα χουμε τα μαντάτα ….»
«Αθλητές παιδιά σε ένα γήπεδο που δεν έχει άδεια εγώ δεν βάζω» – είπε με τόλμη και τα βαλε με όσους υποστήριξαν το αντίθετο.
Ο Δήμαρχος τα είπε, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει πρόβλημα να κάνει την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην ύπαιθρο, στα χωράφια, μάλιστα όπως είπε θα είναι ροκ, πήρε το σακάκι του στον ώμο και έφυγε με γρήγορο αυτοκίνητο γιατί είχε ραντεβού φυσικά για τον Μαραθώνα.

Πηγή: http://www.antenna.gr/news/Politics/article/365080/ta-gallika-toy-psinaki-sto-dimotiko-symboylio

About kymaeditor

Check Also

Ύδρα: Άγγελος Διαμαντόπουλος, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με όρεξη και αποφασιστικότητα

Για την Ύδρα:  Άγγελος Διαμαντόπουλος, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με όρεξη και αποφασιστικότητα για το νησί., …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *