Τα θέματα του Πόρου σε συζήτηση με τον αν.Υπουργό Ναυτιλίας.

Με επιστολή στον Πρωθυπουργό και τους αναπληρωτές υπουργούς Ναυτιλίας και Τουρισμού ο δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης εκθέτει το αδιέξοδο στο οποίο  βρίσκεται τα τελευταία 2,5 χρόνια του λιμάνι του Πόρου λόγω της μεταβίβασης των δικαιωμάτων παραχώρησής του στο ΤΑΙΠΕΔ εκθέτει σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό .

Όπως αναφέρει από τον Αύγουστο του 2012 έως σήμερα, το λιμάνι του Πόρου έχει περιέλθει σε πρωτοφανή ομηρία, έλλειψη συντήρησης και νόμιμης και βιώσιμης διαχείρισης, αφού οι προηγούμενες αιρετές διοικήσεις του Δήμου και της Περιφέρειας Αττικής, μπροστά στην προοπτική της ιδιωτικοποίησης, δίστασαν να αναλάβουν την χρηματοδότηση των αναγκαίων πολυδάπανων έργων για την συντήρησή του και την αύξηση της εισπρακτικότητάς του. Ο Γ. Δημητριάδης ζητά από τη νέα κυβέρνηση να επισπεύσει τις ενέργειες επιστροφής του λιμανιού στην τοπική κοινωνία όπως έχει δεσμευθεί, ώστε να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος και να δοθεί ήδη από το φετινό καλοκαίρι η δυνατότητα στη νέα δημοτική αρχή να το αποκαταστήσει, να το αξιοποιήσει και να το διαχειριστεί βιώσιμα.

Το θέμα αυτό, όπως και τα θέματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Πόρου, της κατάργησης του Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών, και του τρόπου άσκησης των αρμοδιοτήτων του Λιμεναρχείου Πόρου, έθεσε ο Γιάννης Δημητριάδης στον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας σε συνάντηση που είχαν στο γραφείο του υπουργού χθες .

About kymaeditor

Check Also

Κατάσχεση 17 κιλών και 598 γραμμαρίων κοκαΐνης στον Πειραιά

Βραδινές ώρες της 26.03.2023 στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *