Τα Κύθηρα πάλι χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση.Επίσχεση εργασίας στο “Βιντσέντζος Κορνάρος”,

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ σε συνεργασία με τα μέλη της στο Ε/Γ- Ο/Γ «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας με σκοπό να διεκδικήσουν τους δεδουλευμένους μισθούς που ανέρχονται σε παραπάνω από 4 μήνες.

Στην επίσχεση εργασίας της ΠΕΝΕΝ συμμετέχει και το σύνολο του πληρώματος του μηχανοστασίου, Αξιωματικοί και πλήρωμα, καθώς και άλλες ειδικότητες.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ σε επικοινωνία με την ΑΝΕΚ, στην οποία ανήκει το παραπάνω πλοίο, του δήλωσαν οικονομική δυσχέρεια και παρέπεμψαν σε οφειλή που έχει να λαμβάνει η εταιρεία από το Υπουργείο Ναυτιλίας από εκκαθαριζόμενα δρομολόγια και εντελλόμενα προς είσπραξη, ποσόν που αντιστοιχεί σε 550.000 ευρώ.

Σε ανάλογη παρέμβαση προς το Υπουργείο Ναυτιλίας προέβη ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ.

Σε πρόταση της εταιρείας για άμεση προκαταβολή στο πλήρωμα 500 ευρώ και ενός μισθού όποτε εκταμιευθούν τα χρήματα της άγονης γραμμής από το ελληνικό δημόσιο, το σύνολο των μελών του πληρώματος δεν αποδέχθηκε την θέση αυτή για την διακοπή της επίσχεσης εργασίας.

Τα Κύθηρα , που πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι διοικητικά ανήκουν στον Πειραιά, θα μείνουν πάλι χωρίς σύνδεση με το μεγάλο Λιμάνι. Για τα Αντικύθηρα ας μη συζητήσουμε. Οι φορείς έχουν λάβει γνώση και προτίθενται να πράξουν;

About kymaeditor

Check Also

Επεισόδια στο Ρέντη: Διασωληνωμένος ο 31χρονος αστυνομικός μετά τον τραυματισμό από φωτοβολίδα

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νικαίας ο 31χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *