«Τα παιδιά του Πειραιά θα σηκώσουν στους ώμους τους αύριο ολόκληρη την Ελλάδα»

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος και η Αντιδήμαρχος Βρεφονηπιακών Σταθμών και Μέριμνας Υπερηλίκων κυρία Ευαγγελία Σαρρή, τίμησαν το Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού Συνδέσμου «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ», για τη δωρεά των δύο ορόφων του κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται ο 19ος Βρεφονηπιακός Σταθμός του Δήμου, (Δερβενακίων 132).

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, κατά την ομιλία του τόνισε τα εξής:

«Θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες εκ μέρους των γονέων και όλων των πολιτών του Πειραιά, στον Πρόεδρο πατέρα Χαρίτωνα και σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού Συνδέσμου, γι αυτή την πολύ μεγάλη προσφορά. Να μου επιτρέψετε να πω ότι δεν είναι αλήθεια αυτό που λέγεται ότι το «ράσο κάνει τον παπά». Ο παπάς κάνει το ράσο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε δύο ιερείς, τον αείμνηστο Αρχιμανδρίτη Ιερόθεο Καρελλά, που τίμησε το ράσο και τον πατέρα Χαρίτωνα που το τιμά. Οι πράξεις και των δύο κληρικών που αγιάζουν το ράσο, δίνουν δύναμη και αισιοδοξία σε μας τους χριστιανούς.

Αγαπητή Αντιδήμαρχε, αγαπητέ Πρόεδρε του Δ.Σ., είναι κορυφαίο και απολύτως δεσμευτικό για μας, απ’ όταν αναλάβαμε τη Δημοτική Αρχή, να μην υπάρχει παιδάκι που μένει στον Πειραιά η οικογένειά του, χωρίς να βρίσκει την αγκαλιά και την αγάπη ενός Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού. Αυτό μας δεσμεύει απόλυτα, ό ,τι και να γίνει στην υπόλοιπη Ελλάδα. Όλα τα παιδιά βρίσκουν αγάπη ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκεύματος, χρώματος, γιατί η αγάπη μας είναι για όλους. Είναι για όλα τα παιδιά του Θεού.

Είναι πολύ σημαντικό να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να ανοίξουμε την πόρτα της καρδιάς μας, να βάλουμε μέσα Χριστό, αγάπη. Αγάπη όχι μόνο του ενός για τον άλλο, αλλά και αγάπη για το μέλλον αυτής της πόλης και της χώρας. Καμία κοινωνία δεν μπορεί να πάει καλά, αν δεν επενδύει για το μέλλον.

Μεγαλώσαμε με μια νοοτροπία όπου οι άγιοι γονείς μας στερούνταν τα πάντα για να μη λείπει τίποτα σε μας. Δυστυχώς τα τελευταία 30 χρόνια ανετράπη αυτό. Είχαμε μια ευδαιμονία και έναν υπερκαταναλωτισμό με δανεικά από το μέλλον. Τώρα το αλλάζουμε. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Και ούτως ή άλλως η ευτυχία του ανθρώπου δεν βρίσκεται στα πολλά λεφτά. Βρίσκεται στην Ανθρωπιά και στην Αλληλεγγύη. Η ενότητα, η κοινωνική συνοχή, η αγάπη για την οικογένειά μας, η αγάπη για τη γειτονιά μας, για την πόλη μας, για την πατρίδα μας είναι ο θεμέλιος λίθος. Όλοι μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας έναν πολύ πιο όμορφο, πολύ πιο ελκυστικό Πειραιά για τα παιδιά. Τα παιδιά του Πειραιά θα σηκώσουν στους ώμους τους αύριο ολόκληρη την Ελλάδα. Η Ελλάδα θα γίνει ισχυρή και τιμώμενη χώρα».

Ο Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Συνδέσμου πατέρας Χαρίτωνας, μιλώντας, έκανε μια αναδρομή στις φιλανθρωπικές δραστηριότητες του Συνδέσμου «Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» και ευχαρίστησε το Δήμαρχο Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκο για την τιμητική εκδήλωση:

«Η απόφαση που πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο της ¨Αγίας Βαρβάρας¨ είναι ζωτικής σημασίας και το ζούμε αυτό σήμερα. Η σημερινή εκδήλωση κατά την οποία επισήμως παραλαμβάνει ο Δήμος τους δύο ορόφους του Φιλανθρωπικού Συνδέσμου, όπου στεγάζεται ο 19ος Βρεφονηπιακός Σταθμός, δίνει έναυσμα να γυρίσουμε αρκετά χρόνια πίσω στο παρελθόν, στο 1939, τότε που ο νεαρός Ιερόθεος Καρελλάς ιδρύει το Φιλανθρωπικό Σύνδεσμο «Αγία Βαρβάρα». Επιστρατεύει τη θεολογική του κατάρτιση και τα φιλάνθρωπα αισθήματά του, σε μια όχι τόσο εύπορη περιοχή. Πραγματοποιεί εγερτήριο σάλπισμα και καλεί κοντά του νέες κοπέλες και κυρίες που θέλουν να προσφέρουν στους φτωχούς αδελφούς τους. Αργότερα, το 1955, αγοράστηκε αυτό το οικόπεδο και κτίστηκαν συν τω χρόνω αυτοί οι χώροι, για να στεγαστεί το φιλανθρωπικό έργο του Συνδέσμου.

Η πρόθεσή σας κ. Δήμαρχε να εκφράσετε δια των τιμητικών πλακετών την ευαρέσκειά σας, τόσο τη δική σας, όσο και της κυρίας Σαρρή και του Δημοτικού Συμβουλίου, στα πρόσωπα του Διοικητικού Συμβουλίου μας τιμά όλως ιδιαιτέρως».

Στο χαιρετισμό της η Αντιδήμαρχος Βρεφονηπιακών Σταθμών και Μέριμνας Υπερηλίκων κυρία Ευαγγελία Σαρρή, σημείωσε τα εξής:

«Σεβαστέ Πατέρα, κύριε Δήμαρχε, αγαπητά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλανθρωπικού Συνδέσμου «Η Αγία Βαρβάρα» σας καλωσορίζουμε και σας ευχαριστούμε που μας τιμάτε με την παρουσία σας.

Συναισθήματα συγκίνησης μας πλημμυρίζουν σήμερα σε αυτήν τη σεμνή τελετή τιμής, της μεγάλης προσφοράς σας στην πόλη μας και ιδιαιτέρως στα μικρά παιδιά και στην σκληρά δοκιμαζόμενη εργαζόμενη και άνεργη μητέρα.

Ανεξίτηλη έχει μείνει στην ψυχή μας η προσφορά και το έργο του αείμνηστου Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου Καρελλά.

Λες και ήταν χθες, αγαπητοί μου αδελφοί, που ο αξέχαστος άγιος πατέρας λειτουργούσε, έκανε αγιασμό και κοινωνούσε τα μικρά παιδιά του Σταθμού μας, και τους μεταλαμπάδευε το φως της Χριστιανοσύνης.

Σεβαστέ πατέρα Χαρίτωνα, το μεγάλο φιλανθρωπικό σας έργο, η σωφροσύνη σας και η αγάπη σας για τον άνθρωπο, αποτελεί πρότυπο για όλους μας.

Σε μια εποχή που ο θεσμός της οικογένειας δοκιμάζεται σκληρά, που οι αξίες και οι χριστιανικές αρχές μας δέχονται πυρά, η Eκκλησία ως ισχυρός πυλώνας της ελληνικής κοινωνίας, έρχεται με δυνατά αισθήματα αλληλεγγύης και αγάπης, να στηρίξει τον βαλλόμενο θεσμό της οικογένειας.

Από τα βάθη της καρδιάς μου δεχθείτε για άλλη μια φορά, τις θερμές ευχαριστίες μου, την αγάπη και το σεβασμό μου στο θεάρεστο έργο σας».

About kymaeditor

Check Also

Νέα Σμύρνη: Πυροβολισμοί σε αγώνα βόλεϊ – Ένας τραυματίας

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε στην Νέα Σμύρνη, έξω από το Κλειστό Γυμναστήριο «Ανδρέας Βαρίκας», όπου διεξαγόταν ο αγώνας Πανιώνιος – ΟΦΗ (βόλεϊ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *