«Τα πανεπιστήμια θα μπορούν να βρίσκουν κονδύλια από τον ιδιωτικό τομέα»

Τα οικονομικά των Πανεπιστημίων και η  δυνατότητα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ να αναζητήσουν πόρους για την λειτουργία τους αποτέλεσαν το κύριο αντικείμενο συζήτησης στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε  στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία των κ.κ Ανδρέα Λοβέρδου, Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο. «Τα πανεπιστήμια θα μπορούν να βρίσκουν κονδύλια από τον ιδιωτικό τομέα» τόνισε εξερχόμενος από τη σύσκεψη ο υπουργός Παιδείας που δήλωσε ότι «ελήφθη μια πολύ σημαντική απόφαση». Παράλληλα ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε και την λειτουργία των ερευνητικών κέντρων από κονδύλια του ιδιωτικού τομέα.

«Να προσαρμοστούμε σε όσα ισχύουν στις χώρες του δυτικού ημισφαιρίου και ιδιαίτερα στην Ε.Ε., να απελευθερώσουμε από την ενιαία αρχή πληρωμών τα ερευνητικά κέντρα του ιδιωτικού δικαίου, τα ινστιτούτα, τους ειδικούς λογαριασμούς των πανεπιστημίων, των ΤΕΙ και των ερευνητικών κέντρων που ανήκουν στο δημόσιο», ανέφερε αρχικά ο Α. Λοβέρδος.

Πρόσθεσε επίσης ότι με αυτό τον τρόπο, «πλάι στο δυσμενές μέτρο της περικοπής των χρηματοδοτήσεων, που σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει να ιδρύονται νέα πανεπιστήμια, προσθέτουμε δυνατότητα να μπορούν να αυτοχρηματοδοτούνται απευθυνόμενα είτε σε προγράμματα της ΕΕ είτε στην ιδιωτική πρωτοβουλία».

Είπε, επιπλέον, ότι πρόκειται για αντίμετρο στις περικοπές 12% – 18% στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και 30% σε ό,τι αφορά την έρευνα.

About kymaeditor

Check Also

Αποκαταστάθηκε μερικώς η κυκλοφορία στην νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου

Αποκαταστάθηκε μερικώς η κυκλοφορία των οχημάτων στην νέα εθνική οδό Αθηνών -Κορίνθου από τον κόμβο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *