Τα 80 χρόνια από την ίδρυση του γιόρτασε το Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Εκδήλωση για τον εορτασμό των 80 ετών από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πειραιώς, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας  στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με βίντεο παραγωγής του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, με θέμα την ιστορία του πανεπιστημίου, το οποίο επαίνεσε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Άγγελος Κότιος. Επίσης, αναφέρθηκε και στη συνεργασία που έχει το πανεπιστήμιο με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτηρίζοντάς την εξαιρετική.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στάθηκε στην «ανάγκη να αποτρέψουμε την επικυριαρχία του “οικονομικού” επί του “θεσμικού”, η οποία συνιστά μέγιστο κίνδυνο για την Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία και τη λειτουργία της υπέρ της δημοκρατικής Αρχής και της υπεράσπισης των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου».

Ακολούθησαν ομιλίες από τον πρύτανη, τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθηγητή Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, τον τέως υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη. Το παρών στην γιορτή για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου έδωσε πλήθος προσωπικοτήτων του πολιτικού βίου αλλά και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Κατά την εκδήλωση βραβεύτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με το χρυσό μετάλλιο του ιδρύματος.

About kymaeditor

Check Also

Καθυστέρηση στην κίνηση των οχημάτων προς Πειραιά

Καθυστέρηση παρατηρείται αυτή την ώρα στην κίνηση οχημάτων στην οδό Μικράς Ασίας προς Πειραιά  λόγω …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *