Τελετή παραλαβής-παράδοσης στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Υπουργείο Ναυτιλίας
Η αυτοτέλεια του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου είναι αδιαπραγμάτευτη, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γεώργιος Σταθάκης, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας είπε πως θα επιχειρηθεί μια επαναδιαπραγμάτευση με την Cosco.

Κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου, ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι θα αυξηθεί το βάρος και ο ρόλος του υπουργείου Ναυτιλίας και υπογράμμισε ότι θα υπάρξει διάλογος για όλα τα προβλήματα.

Το μέλλον και η δυναμική της ναυτιλίας είναι τεράστια και ο ρόλος της στρατηγικός, πρόσθεσε και ανέφερε ότι πρέπει να δοθεί βάρος στην ποιότητα της ναυτικής εκπαίδευσης, στις εργασιακές σχέσεις και στη σύνδεση της ναυτιλίας με την εγχώρια οικονομία.

Για την ακτοπλοΐα είπε ότι πρέπει να βρεθούν βιώσιμες λύσεις που θα συμβάλουν και στη τοπική ανάπτυξη, ενώ για τα λιμάνια είπε πως θέλουμε να έχουν μερίδιο στη διακίνηση προϊόντων διεθνώς, αλλά με διαφορετικούς τρόπους.

Ο κ. Δρίτσας από την πλευρά του είπε ότι δεν θα προχωρήσει η πώληση των μετοχών του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, καθώς με αυτή την πολιτική διαφωνεί το σύνολο των φορέων των δύο πόλεων.

Ανέφερε ακόμη πως κάθε σύμβαση που έχει υπογράψει η χώρα μας με άλλες χώρες είναι σεβαστή και με σοβαρότητα θα επιχειρηθεί μια επαναδιαπραγμάτευση με την Cosco, ώστε να γίνει πιο επωφελής η συμφωνία για την χώρα μας.

Ο απερχόμενος υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αφού ευχαρίστησε αυτούς με τους οποίους συνεργάστηκε, είπε ότι είναι υπερήφανος για το έργο που παραδίδει και ζήτησε αναφερόμενος στην Cosco να μη διαταραχτεί με επαναδιαπραγμάτευση η σχέση με την Κίνα, γιατί είναι στρατηγικής σημασίας. Επίσης ζήτησε να μην θιγεί η αυτοτέλεια του υπουργείου.

About kymaeditor

Check Also

Μητσοτάκης: Εθνική επιταγή η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο

«Η επέκταση του φράχτη θα γίνει ακόμα και με εθνικούς πόρους σε πείσμα όσων αντιδρούν. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *