Τελευταία ξενάγηση στο σπίτι του Σπύρου Βασιλείου.

Εν όψει της επικείμενης μεταφοράς του Μουσείου Σπύρου Βασιλείου σε νέες εγκαταστάσεις, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 (16:00-18:00) θα πραγματοποιηθεί για τελευταία φορά ξενάγηση στο σπίτι που έζησε και δημιούργησε ο ζωγράφος από τη μουσειολόγο Πόπη Γεωργοπούλου.

Έχοντας φιλοτεχνήσει ένα πλήθος έργων που αποτυπώνουν το αστικό τοπίο του 20ού αιώνα, ο Σπύρος Βασιλείου «συνομιλεί» με τους σημερινούς κατοίκους και επισκέπτες της Αθήνας. Η «λάμπα», «η σκάλα», «ο χαρταετός» γίνονται «αστικά σύμβολα» και… ενώνουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μας για την Αθήνα.

Στόχος της ξενάγησης είναι η γνωριμία τόσο με τον άνθρωπο όσο και με το ζωγράφο Σπύρο Βασιλείου. Τα χρόνια στο Γαλαξίδι, ο ερχομός στην Αθήνα, τα πρώτα χρόνια στη Σχολή Καλών Τεχνών, η πορεία του στο θέατρο, η εποχή της ξυλογραφίας είναι μερικοί από τους σταθμούς που θα αναλυθούν. Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα αξιοποιηθεί αρχειακό υλικό και θα προβληθούν αποσπάσματα οπτικοακουστικών ντοκουμέντων από το αρχείο του μουσείου.

Στο τέλος του προγράμματος το μπαλκόνι του μπάρμπα-Σπύρου ανοίγει για ένα καφεδάκι με θέα την Ακρόπολη!

Πληροφορίες: Atelier Σπύρου Βασιλείου, Γουέμπστερ 5Α, Ακρόπολη. Κόστος συμμετοχής: 6 ευρώ. Σχεδιασμός-υλοποίηση: Πόπη Γεωργοπούλου, Μουσειολόγος (ΜSc), Ξεναγός. Διάρκεια: 100′-120′.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Τηλ.: 210 9231501, e-mail: [email protected], δικτυακός τόπος: www.spyrosvassiliou.org

Το Μουσείο Σπύρου Βασιλείου

Το Μουσείο Σπύρου Βασιλείου στεγάζεται στο ατμοσφαιρικό σπίτι-atelier –χαρακτηριστικό δείγμα Αθηναϊκού μοντερνισμού– όπου έζησε και δημιούργησε ο καλλιτέχνης, απέναντι από το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στη σκιά της Ακρόπολης. Το «Atelier Σπύρου Βασιλείου» ανασυνθέτει την καλλιτεχνική διαδρομή μίας από τις πλέον πληθωρικές και εμβληματικές μορφές της νεότερης ελληνικής τέχνης. Εγκαινιάστηκε το 2004, με στόχο την προβολή και ανάδειξη του έργου του Γαλαξιδιώτη ζωγράφου, αλλά και τη διατήρηση του αρχείου του καλλιτέχνη.

Στο Μουσείο πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα και καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες.

Στις 28 Φεβρουαρίου το σπίτι-atelier του Σπύρου Βασιλείου θα κλείσει τις πόρτες του στο κοινό, καθώς το Μουσείο θα μεταφερθεί σε άλλο χώρο. Όσα σχολεία επιθυμούν να συμμετέχουν στα τελευταία εκπαιδευτικά προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν στον ιστορικό αυτό χώρο μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 210 9231502 και ηλεκτρονικά στο [email protected]. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα πραγματοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο έως τις 11 Μαρτίου 2016.

Για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν το χώρο (μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου), ακολουθούν οι ώρες λειτουργίας. Η είσοδος για τους επισκέπτες είναι ελεύθερη.

Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη 10.00-16.00, Πέμπτη 16.00-22.00, Παρασκευή 10.00-16.00, Σάββατο-Κυριακή 12.00-16.00, Δευτέρα-Τρίτη κλειστά.

About kymaeditor

Check Also

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών: Δέκα μέρες γεμάτες μουσική στις Σπέτσες

Ένα καταιγιστικό 10ημέρο εντατικών Masterclasses σύνθεσης και διεύθυνσης ορχήστρας. Φέτος, από τις 26 Αυγούστου έως …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *