Τελευταία (χαμένη) ευκαιρία…

Όνειρο ήταν και πάει. Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και δεν κατάφερε να περάσει στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, το Τσάμπιονς Λιγκ, για πρώτη φορά μετά την περίοδο 1998-1999 όταν προπονητής της ομάδας ήταν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Πολλοί, δημοσιογράφοι και μη, τα έριξαν στη διαιτησία για τη μη πρόκριση του Ολυμπιακού. Εντάξει, συμφωνώ ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» σπρώχτηκαν από τον διαιτητή μέχρι εκεί που δεν πήγαινε άλλο. Όπως και να το κάνεις όμως, η φανέλα της είναι πολύ βαριά στην Ευρώπη και θα έχει ευνοϊκή αντιμετώπιση όπως και να έχει.

Προσωπικά, ο διαιτητικός παράγοντας δεν έπαιξε τον καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης. Λάθη υπήρξαν τόσο από τον Μίτσελ όσο και από τους παίκτες που αγωνίστηκαν στο «Ολντ Τράφορντ».

Μερίδιο ευθύνης έχει ο Ρομπέρτο στο τρίτο γκολ των Άγγλων (και του Φαν Πέρσι), όπως και το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις- αρκετές για τέτοιο ματς και με αυτόν τον αντίπαλο- ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν με χαρακτηριστικότερη όλων τη διπλή φάση του 40′ , με Φουστέρ και Τσόρι. Όταν δεν μπορεί να σκοράρεις, δεν μπορείς να λες ότι ευθύνεται μόνο η διαιτησία.

Το συμπέρασμα είναι ότι χάθηκε (?) η τελευταία ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να κάνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Και λέω χάθηκε γιατί τέτοια Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ, σε αυτή την αγωνιστική κατάσταση και με αυτά τα προβλήματα,  πολύ δύσκολα θα ξαναβρείς (είτε πρόκειται για τον Ολυμπιακό, είτε άλλη ελληνική ομάδα).

Μ. Κάσσης

About kymaeditor

Check Also

«Άλωσε» το Πόρτο και «αγκάλιασε» την 8άδα

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στο «Ντραγκάο»! Η ομάδα του Ζοζέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ νίκησε 1-0 την Πόρτο …