Τετ α τετ Βαρβιτσιώτη- Πέτρου Ανδρεάκου στο Γύθειο

Με το Δήμαρχο Αν. Μάνης, Πέτρο Ανδρεάκο, συναντήθηκε την Τετάρτη στο Γύθειο ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης στο νομό Λακωνίας.

Στη συνάντηση που έγινε στο κτίριο του Δημαρχείου, ο κ. Βαρβιτσιώτης, συνεχάρη το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο, ενώ στη συνέχεια συζήτησε μαζί του διεξοδικά για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Δήμος Αν. Μάνης.

Μετά το πέρας της συζήτησης επισκέφθηκε το λιμάνι του Γυθείου, όπου και επιθεώρησε από κοντά την εξέλιξη των λιμενικών έργων που εκτελούνται.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, επαναλαμβάνοντας ότι τα συγκεκριμένα λιμενικά έργα αναμένεται να καταστήσουν τη Λακωνία πόλο παγκόσμιου τουριστικού ενδιαφέροντος , τόνισε τη σημασία της ένταξης του λιμένα Γυθείου στο πρόγραμμα Κρουαζιέρας, που περιλαμβάνεται στο εθνικό χωροταξικό σχεδιασμό του ΥΠΕΚΑ. Στη συνέχεια επεσήμανε ότι, για το συγκεκριμένο λιμάνι, έχουν εγκριθεί έργα επισκευής κρηπιδωμάτων και διαμόρφωσης πεζοδρομίου προϋπολογισμού 123.000,00 € αντιστοίχως.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, στη συνέχεια, συνομίλησε με όλα τα στελέχη της οικείας λιμενικής αρχής και επέβλεψε την καθέλκυση του νέου σκάφους που από σήμερα εντάσσεται στην επιχειρησιακή δύναμή της. Σημειώνεται ότι το εν λόγω σκάφος αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου, ο οποίος, άλλωστε, έλκει την καταγωγή του από τη Λακωνία.

About kymaeditor

Check Also

Παράδοση 18 οχημάτων για της ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας σε δήμους του νομού Ιωαννίνων

Στα Ιωάννινα μετέβη χθες  ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, όπου παρέστη σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *