Τετ α τετ Βαρβιτσιώτη -Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας

Τετ α τετ με  αντιπροσωπεία, που απαρτιζόταν από την πλειοψηφία των μελών της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, είχε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Οι ναυτικοί έθεσαν στον υπουργό Ναυτιλίας τα προβλήματα τους  και έμφαση δόθηκε  στην προστασία των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Τα μέλη της διοίκησης της  έκαναν λόγο για  φαινόμενα που -όπως υποστηρίζουν- παρατηρούνται της μη τήρησης της εργασιακής νομοθεσίας σε πλοία της ακτοπλοΐας.

Επίσης έθεσαν στο υπουργό το θέμα της ανεργίας των Ελλήνων ναυτικών, καθώς και τα προβλήματα που εμφανίζονται στη ναυτική εκπαίδευση, εστιάζοντας στη λειτουργία των σχολών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, στον κατάλληλο εξοπλισμό τους και στην υλικοτεχνική τους υποδομή.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες του Υπουργείου να διερευνούν εξονυχιστικά τις καταγγελίες της ΠΝΟ για τον εντοπισμό τέτοιων φαινομένων, υπογραμμίζοντας ότι βούλησή του είναι να μην υπάρχει καμία ανοχή.

Σημείωσε επίσης ότι μέλημά του είναι η ενίσχυση της απασχόλησης του Έλληνα ναυτικού, λέγοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις που επιχειρούνται στον χώρο της ακτοπλοΐας και ευρύτερα στον χώρο της ναυτιλίας έχουν ως κεντρική κατεύθυνση την αύξηση των θέσεων εργασίας τους.

Αναφερόμενος στη ναυτική εκπαίδευση είπε ότι στόχος του υπουργείου είναι η ααναβάθμισή της λέγοντας ότι αποτελεί κεντρική προτεραιότητα η ορθή διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων από το ΕΣΠΑ. Ο υπουργός ενημέρωσε την ΠΝΟ ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εκδοθεί η απόφαση για την καταβολή των δεδουλευμένων για τους απλήρωτους ναυτικούς, μίας νομοθετικής πρωτοβουλίας που είχε λάβει ο ίδιος στη Βουλή και κάλεσε τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να εντείνουν τον διάλογο και τη συνεργασία τους για την επίλυση προβλημάτων που αφορούν την ομαλή λειτουργία της ακτοπλοΐας.

About kymaeditor

Check Also

Με ειδικότητες στη ναυπηγική βιομηχανία η ΕΠΑΣ Μαθητείας Ελευσίνας το επόμενο έτος – Συμφωνία ONEX Shipyards-ΔΥΠΑ

Με ειδικότητες στη ναυπηγική βιομηχανία όπου οι μαθητευόμενοι θα μπορούν να πραγματοποιούν και αμοιβόμενη πρακτική …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *