Τετ α τετ Δρίτσα με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό ΑΕ

Τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Αττικό Μετρό ΑΕ,  Χρήστο Τσιτούρα καθώς και ομάδα διευθυντικών στελεχών της εν λόγω εταιρείας συνάντησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Θεόδωρος Δρίτσας. Στο επίκεντρο της συνομιλίας των δύο πλευρών βρέθηκαν θέματα  που άπτονται των συγκοινωνιακών υποδομών της πόλης του μεγάλου λιμανιού.  Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά , ο οποίος είχε στο πλευρό του και συνεργάτες  του εξειδικευμένοι σε κυκλοφοριακά θέματα, παρουσίασε όλο το πρόγραμμα παρεμβάσεων, που έχει καταρτίσει «Το Λιμάνι της Αγωνίας- Πειραιάς η πόλη μας», για την επίλυση του κυκλοφοριακού με ενίσχυση των μέσων σταθερής τροχιάς και τις μονοδρομήσεις σε όλη την πόλη και όχι μόνο σε δύο Δημοτικές Κοινότητες.

Ειδικά, για το Τραμ τέθηκε η ανάγκη επέκτασης των γραμμών προς την Πειραϊκή, αλλά και προς το Κερατσίνι και το Πέραμα. Συζητήθηκε επίσης θετικά η ιδέα της επέκτασης προς την περιοχή κρουαζιέρας του ΟΛΠ.

Από εκεί και πέρα:

1. Συζητήθηκε η ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του σχεδίου ολοκληρωμένων αναπλάσεων στην πόλη με ευθύνη της Αττικό Μετρό ΑΕ και του Δήμου Πειραιά, με προτάσεις, που θα καταθέσει η νέα δημοτική αρχή του Πειραιά με επικεφαλής τον Θ. Δρίτσα κάτι που δεν έχει γίνει επί δημαρχίας Π. Φασούλα αλλά ούτε και από τον Β. Μιχαλολιάκο, αλλά ακόμα υπάρχουν χρονικά περιθώρια για να μην χαθούν τα χρήματα.

2. Εκφράστηκε από τον Θ. Δρίτσα μεγάλη ανησυχία για προβλήματα που προκύπτουν από τη χωροθέτηση του Σταθμού «Μανιάτικα» σχετικά με τις γύρω κατοικίες και καταστήματα,  για την κοπή δένδρων σε σημεία διέλευσης του Τραμ, για τις αρχαιότητες στο υπέδαφος κ.α. Ειδικά για το ζήτημα του πρασίνου δόθηκαν διαβεβαιώσεις από την Αττικό Μετρό ότι θα κοπούν ή μπορούν και να μεταφυτευτούν 40 νεραντζιές και στη θέση τους θα υπάρξει φύτευση 170 νέων δένδρων.

3. Συζητήθηκε επίσης το θέμα της υπογειοποίησης των γραμμών του ΗΣΑΠ,  των βελτιώσεων των μονοδρομήσεων κ.α.

Κατά την τρίωρη σύσκεψη, η οποία έγινε σε καλό κλίμα, αναδείχθηκαν ιδιαίτερα σοβαρά ζητήματα  για τα οποία ο Θοδωρής Δρίτσας θα κάνει αναλυτικές δηλώσεις τη Δευτέρα 31/3/2014.

About kymaeditor

Check Also

Δήμος Περάματος: Ομόφωνη απόφαση ΔΣ για κινητοποιήσεις και δικαστικές ενέργειες για αντιμετώπιση των αραιών δρομολογίων στο πορθμείο Πέραμα-Σαλαμίνα

Με  ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος, κατά την πρόσφατη  συνεδρίαση του , εξουσιοδότησε τον …