Τετ α τετ Σγουρού- Μανιάτη

Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μανιάτη, συναντήθηκε την Παρασκευή  ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, προκειμένου να τον ενημερώσει αναλυτικά για το περιεχόμενο του προγράμματος του Συνδυασμού του «Αττική» σχετικά με τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πρωτεύουσα της χώρας.

Ο Γιάννης Σγουρός ζήτησε από τον Υπουργό ΠΕΚΑ την επιτάχυνση του Εθνικού Σχεδιασμού Πρόληψης Παραγωγής Στερεών Αποβλήτων, την προώθηση του Συμφώνου Συνεργασίας για το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ)  Σπάτων, την επιτάχυνση των αδειοδοτήσεων για το ΚΕΛ  Μαραθώνα και την ολοκλήρωση του αντιπλημμυρικού σχεδιασμού από την αρμόδια Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ. Τέλος, επανέλαβε στον Υπουργό τις πάγιες θέσεις της Περιφέρειας Αττικής για μεταφορά του Οργανισμού Ρυθμιστικού (ΟΡΣΑ) στην Περιφέρεια Αττικής και την προώθηση του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αττικής.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός δήλωσε: «Η Αττική έχει ανάγκη από έργα. Υποδομές που για δεκαετίες έμεναν στα χαρτιά από το Κεντρικό Κράτος, μπορέσαμε με σκληρή δουλειά και τις ξεκινήσαμε, σε μόλις δύο χρόνια από όταν αναλάβαμε με νόμο την αρμοδιότητα. Όσοι έχουν ως βασική προεκλογική τους δέσμευση τον «επανασχεδιασμό» παραπλανούν τους πολίτες και καταδικάζουν την Αττική σε μία ακόμη δεκαετία απραξίας. Τα χρήματα από το νέο ΕΣΠΑ δεν θα περιμένουν πότε θα καταλήξουν οι «συνιστώσες» και οι «τάσεις» για το κάθε έργο».

 

About kymaeditor

Check Also

Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων: Αρχαιολογικός περίπατος στο Ιερό του Ποσειδώνα στην Καλαυρεία Πόρου

Ελάτε μαζί μας να γνωρίσουμε ένα από τα πιο σημαντικά αρχαία θρησκευτικά κέντρα του Αργοσαρωνικού, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *