«Την Εκκλησία δεν πρέπει να την εμπλέκουν σε προεκλογικά τερτίπια»

Το όραμά του για τον Πειραιά, το διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής, αλλά και για το κοινωνικό έργο του Ολυμπιακού μίλησε στο Ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας ο πρόεδρος των ερυθρολεύκων και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» ευχαρίστησε καταρχήν τον κόσμο του Πειραιά που όπως είπε «ανταποκρίθηκε στο μήνυμά μας για έναν καλύτερο Πειραιά.

Για έναν Πειραιά που όλοι θέλουμε, για έναν Πειραιά που θα μας κάνει υπερήφανους», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στα εξής θέματα:

 Για το διακύβευμα των εκλογών και την προσπάθεια κάποιων να εμπλέξουν ακόμα και την Εκκλησία στην προεκλογική μάχη για την κατάκτηση του δήμου Πειραιά:

«Την Εκκλησία δεν πρέπει να την αγγίζουν και να την εμπλέκουν σε προεκλογικά τερτίπια. Είναι κάτι ιερό, κάτι το οποίο χρειαζόμαστε, είναι κάτι το οποίο δεν αγγίζουμε. Αυτό είναι βασικός κανόνας. Αυτό είναι το πρώτο, το βασικότερο. Δεύτερον, εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα, ένα τεκμηριωμένο πρόγραμμα, που ακόμα και χθες στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης για την ανάπτυξη της Ελλάδας τα επόμενα 6-7 χρόνια, είδαμε ακριβώς αυτά που είπαμε εμείς πριν από 40 ημέρες στο πρόγραμμά μας.

Δηλαδή, να καταστεί ο Πειραιάς ναυτιλιακό κέντρο της Μεσογείου. Οι προγραμματικές δηλώσεις λένε ότι από τη ναυτιλία θα έρθουν 70.000 θέσεις εργασίας. Εμείς λέμε λοιπόν ότι τουλάχιστον 30.000 θέσεις εργασίας θα πάνε στο κέντρο της ελληνικής ναυτιλίας που είναι ο Πειραιάς. Μιλάνε για 225.000 θέσεις εργασίας στον κλάδο του τουρισμού.

Εμείς λέμε ότι από την στιγμή που ο Πειραιάς γίνεται τουριστικός προορισμός, αν τα 2,5 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο που φτάνουν, περπατήσουν για λίγες ώρες στους δρόμους της πόλης, κι αν έχουν ενημερωθεί για το τι είναι ο Πειραιάς, τις φυσικές ομορφιές του, το αρχαιολογικό μουσείο και την αγορά του, μπορούν να αλλάξουν την τοπική οικονομία. Μιλάμε για άλλες 5.000 θέσεις εργασίας. Άρα λύνουμε το πρόβλημα της ανεργίας που για μένα είναι το βασικότερο. Αυτό που μας ενδιαφέρει και αυτό που ενδιαφέρει τον κάθε Πειραιώτη είναι να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας, να ξαναγυρίσει το χαμόγελο στα νέα παιδιά, στα πρόσωπα των γονιών τους».

 

Για το αν νιώθει δικαιωμένος από το αποτέλεσμα των εκλογών την πρώτη Κυριακή;

 

«Είκοσι εργάσιμες ημέρες δουλέψαμε νύχτα μέρα και είχαμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα που μας δίνει ισχυρή δυναμική. Ήρθαμε πρώτοι σε ψήφους δίνοντας έναν τίμιο αγώνα, και δικαιωθήκαμε. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και αυτό μας δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε την Κυριακή, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να κερδίσουμε και ο Πειραιάς να αλλάξει πραγματικά σελίδα. Να δούμε έργα στον Πειραιά, ανθρώπους οι οποίοι θα χαμογελάνε, ανθρώπους οι οποίοι θα έχουν δουλειά, να δούμε ότι παράγουμε έργο. Όλα αυτά τα περιμένουν όλοι οι Πειραιώτες, χωρίς καμία εξαίρεση. Εμείς είμαστε εδώ για να ενώσουμε τον Πειραιά, για να κάνουμε έργο, να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο Πειραιά».

 

Για τις επιστολές που απέστειλε ο Γ. Μώραλης στον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς:

«Εμείς αυτά που είπε ο πρωθυπουργός, τις θέσεις εργασίας, τη ναυτιλία, τον τουρισμό, το ΕΣΠΑ, από που θα αντλήσουμε χρήματα που χρειάζονται για να κάνουμε τα έργα που πρέπει στον Πειραιά, τα έχουμε περιγράψει επαρκώς εδώ και 30 ημέρες σε ένα τεκμηριωμένο, σωστά οργανωμένο πρόγραμμα το οποίο δουλέψαμε νύχτα μέρα για να μπορέσουμε να το πραγματοποιήσουμε. Άρα απ’ τη στιγμή που υπάρχει και δέσμευση από την κυβέρνηση και από τους αρχηγούς των κομμάτων ότι θα υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα ανάπτυξης, ο Πειραιάς έχει τον πρώτο λόγο.

Πρέπει ο Πειραιώτης να αισθανθεί ότι έχει δύναμη και τον υπολογίζουν.. Πώς είναι δυνατόν όταν ζεις στον Πειραιά, έναν ευλογημένο τόπο όταν έχεις τη θάλασσα, όλες αυτές τις φυσικές ομορφιές, έχεις το μεγαλύτερο λιμάνι, να μην μπορείς να κάνεις πράγματα, να μην μπορείς να δώσεις στους Πειραιώτες, να μην μπορούν οι Πειραιώτες να βλέπουν έργα και όχι λόγια. Αυτό είναι το ζητούμενο».

 

Για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και τα ΑμεΑ:

«Ο παππούς, η γιαγιά, οι γονείς μας αξίζουν την φροντίδα και την προσοχή μας. Τους οφείλουμε όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά. Τη ζωή μας την πόλη μας την πατρίδα μας. Όχι γιατί είναι απόμαχοι ή ανήμποροι, αλλά γιατί πρέπει να τους ανταποδώσουμε, έστω και λίγα από αυτά που μας έχουν προσφέρει.

Ο Δήμος Πειραιά οφείλει να θέσει ως προτεραιότητα την παροχή υπηρεσιών και δράσεων στους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας. Βασικό μας μέλημα, από την πρώτη στιγμή που θα αναλάβουμε τον Δήμο».
»(…) Έχουμε βγάλει και ειδικό πρόγραμμα για τα ΑμεΑ, δηλαδή να κάνουμε τον Πειραιά μια πόλη που όλοι οι πολίτες είναι ίσοι, με σεβασμό, εξυπηρέτηση και φροντίδα για τα άτομα με αναπηρία.

Νομίζω ότι όπως σε όλες τις ευρωπαίκές πόλεις που σέβονται τα άτομα με αναπηρία, έτσι και στον Πειραιά πρέπει να γίνει μια καινούρια αρχή και να έχουν όλοι δικαίωμα να ζουν σε μια ανθρώπινη πόλη που τους φροντίζει όλους με σεβασμό. Προχωράμε σε έργα ανακατασκευής πεζοδρομίων και δημιουργίας ειδικών ραμπών για άτομα με κινητικά προβλήματα. Αναβαθμίζουμε τη δημοτική συγκοινωνία με 10 mini bus εξοπλισμένα με ράμπες.

Δίνουμε κίνητρα στους επαγγελματίες ώστε να δημιουργηθούν χώροι προσβάσιμοι για άτομα με κινητικές δυσκολίες. Δημιουργούμε βρεφονηπιακό σταθμό για ΑμεΑ με εξειδικευμένο προσωπικό. Όλα αυτά έπρεπε να έχουν ήδη γίνει, αλλά είναι κάτι το οποίο εμείς το δουλέψαμε τεκμηριωμένα και θέτουμε τις βάσεις για την υλοποίηση του σχεδίου μας όσο το δυνατόν συντομότερα».

 

Για το κοινωνικό έργο του Ολυμπιακού:

«Είναι χρέος μας να βοηθάμε την πόλη, αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μειωθούν τα συσσίτια. Και πώς θα μειωθούν; Αν βρει δουλειά ο κόσμος. Αυτό έχει σημασία. Να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες και ο κόσμος να μπορεί να βρει δουλειά, να ζει με αξιοπρέπεια και από την άλλη πλευρά να βοηθήσουμε την Εκκλησία στο κοινωνικό της έργο.

Να μην είναι μόνο τα συσσίτια, να γίνουν και άλλα πράγματα που μπορεί να κάνει η Εκκλησία και να την βοηθήσει ο Δήμος και οι ιδιώτες. Πιστεύω ότι θα υπάρξουν πολλοί, οι οποίοι δεν το έχουν πράξει ακόμα όταν δουν ότι γίνεται ένα πραγματικό έργο και ξέρουν ότι τα χρήματα τα οποία θα δώσουν, θα πιάσουν τόπο. Όπως είδατε η προσπάθεια η οποία έχουμε κάνει, έχει αγκαλιαστεί μέσα σε λίγες ημέρες από τον Πειραιώτη και την Πειραιώτισσα.

Όταν ξεκινήσουμε το έργο μας στον Δήμο, πάρα πολλοί άνθρωποι οι οποίοι μέχρι τώρα είχαν αμφιβολίες για το τι γίνεται, πιστεύω ότι βλέποντας ότι τα έργα προχωράνε και ότι υπάρχει καλή διαχείριση, είμαι σίγουρος ότι θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και θα δείτε έναν διαφορετικό Πειραιά. Αυτό θέλουμε όλοι.

 

Για το πώς ονειρεύεται τον Πειραιά, εφόσον ο συνδυασμός Μώραλη αναλάβει τα ηνία της πόλης:
«Εμείς δεν αρκούμαστε στα αυτονόητα, έχουμε το βλέμμα μας στη θάλασσα. Από εκεί ξεκινούν όλα και από εκεί ξεκινάμε τον τίμιο αγώνα μας για την αλλαγή της πόλης μας. Για τις νέες γενιές των Πειραιωτών. Πυξίδα μας σε αυτή την πορεία την ανάπτυξης και της δημιουργίας είναι οι επιτυχίες μας στον επαγγελματικό τομέα, στον Ολυμπιακό, στις οικογένειές μας. Θέλουμε ό, τι έχουμε κάνει εκεί να το κάνουμε και στον Πειραιά. Θέλουμε έναν Πειραιά, που θα είναι ναυτιλιακό κέντρο στη Μεσόγειο. Έναν Πειραιά, αυτόνομο τουριστικό προορισμό. Να δημιουργήσουμε άμεσα δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, να επιστρέψει ο αθλητισμός στις γειτονιές μας, σε κάθε γειτονιά να έχει χώρους άθλησης και πρασίνου, να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης μας.

Ο Πειραιάς να βρει ξανά την χαμένη του αίγλη. Πιστεύω ότι όλα αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του Πειραιά που περιμένουμε. Με λίγα λόγια και πολύ δουλειά. Τέλος, θέλω να καλέσω όλους τους Πειραιώτες να ψηφίσουν την Κυριακή και να τους καλέσω στην κεντρική ομιλία στο Πασαλιμάνι την Παρασκευή στις 20:00 να ακούσουμε τον Γιάννη Μώραλη σε μια γιορτή για την Δημοκρατία και τον Πειραιά μας.

 

 

About kymaeditor

Check Also

Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων: Αρχαιολογικός περίπατος στο Ιερό του Ποσειδώνα στην Καλαυρεία Πόρου

Ελάτε μαζί μας να γνωρίσουμε ένα από τα πιο σημαντικά αρχαία θρησκευτικά κέντρα του Αργοσαρωνικού, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *