Την πρότασή του για το σχέδιο ανάπτυξης του Πειραιά παρουσίασε στον Γ. Μανιάτη ο Μώραλης

Συνεχίστηκαν και την Πέμπτη οι επαφές που έχει ξκινήσει το τελευταίο διάστημα ο Γιάννης Μώραλης με υπουργούς της κυβέρνησης. Ο δήμαρχος Πειραιά είχε συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη και στο επίκεντρο της συνομιλίας των δύο ανδρών βρέθηκε το σχέδιο ανάπτυξης της πόλης του Πειραιά, μέσα από την αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020.
Ειδικότερα, οι δύο άνδρες συμφώνησαν το υπουργείο να συνδράμει και να υποστηρίξει ουσιαστικά το δήμο προκειμένου να προωθηθούν οι μελέτες που θα απαιτηθούν για την ωρίμανση έργων και πρωτοβουλιών, ώστε να προχωρήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς η εφαρμογή της «Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης».Ο κ. Μανιάτης επεσήμανε ότι ήδη το ΥΠΕΚΑ προχωρά το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (ΣΟΑΠ) για τον Πειραιά και συμφώνησε για την ανάγκη να μελετηθεί, αλλά και να προωθηθεί ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της πόλης.Μάλιστα, για την επίτευξη αυτού του στόχου πρόκειται να δημιουργηθούν κοινές ομάδες εργασίας οι οποίες άμεσα θα προετοιμάσουν το πλαίσιο στο οποίο θα αρχίσει η προώθηση των αναγκαίων διαδικασιών.
Απ΄ την πλευρά του ο δήμαρχος Πειραιά επεσήμανε ότι η εκμετάλλευση του εργαλείου «Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση» από τον δήμο αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση και ίσως τη μόνη ρεαλιστική προσέγγιση για την υλοποίηση ενός σύνθετου αναπτυξιακού σχεδιασμού, όπου θα συμβάλλει, όπως είπε, στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων και προώθηση σημαντικών και μεγάλης κλίμακας έργων και αστικών αναπλάσεων.Τέλος, ο κ. Μώραλης, τόνισε πως τα έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν θα συμβάλλουν στην αισθητική αναγέννηση του Πειραιά, θα δώσουν ανάσα ζωής στην πόλη και θα βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των πολιτών.

 

About kymaeditor

Check Also

Επιπλέον δρομολόγιο στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιάς-Πόρος

Με ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κυρίου Σταύρου Βοϊδονικόλα προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών) …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *