Την Τετάρτη 2 Μαΐου η νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Ιονίου.

Σάρκα και οστά παίρνουν οι προσπάθειες του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου, να ξεκινήσει η πρώτη ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Ιονίου, την άνοιξη του ΄18, γεγονός που είχε εξαγγείλει, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Ιονίων Νήσων, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, που για πρώτη φορά θα ενώσουν όλα τα νησιά του Ιονίου, θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 2 Μαΐου και θα πραγματοποιούνται με το επιβατικό πλοίο «High Speed Azimut Joy Cruises».

«Το ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση ξεκινά στις 2 Μαΐου είναι ένα σημαντικό γεγονός, γιατί αποτυπώνει τις προσπάθειες που έγιναν σε όλα τα επίπεδα και από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Π. Κουρουμπλή και τον υφυπουργό, Ν.Σαντορινιό. Η εξέλιξη αυτή μόνο ως θετική μπορεί να καταγραφεί, ενώ να επισημανθεί ότι ήταν μία από τις εξαγγελίες και τις δεσμεύσεις του Αναπτυξιακού Περιφερειακού Συνεδρίου των Ιονίων Νήσων που επισφραγίζουν τις προσπάθειες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και εισακούστηκαν από την κυβέρνηση» επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Στη συνάντηση που είχε σήμερα ο περιφερειάρχης με τον πλοιοκτήτη του πλοίου, Κωσταντίνο Αντίοχο, ενημερώθηκε για τη συχνότητα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, που ξεκινά με ένα δρομολόγιο αυτή την εβδομάδα, δύο την επόμενη και σταθερά τρία ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Η ακτοπλοϊκή γραμμή θα συνδέει κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή την Κέρκυρα με τους Παξούς, την πόλη της Λευκάδας, τον Πισαετό Ιθάκης, την Σάμη Κεφαλονιάς και την Ζάκυνθο, ενώ αντίστροφα η ακτοπλοϊκή γραμμή με αφετηρία την Ζάκυνθο και τελικό προορισμό την Κέρκυρα θα εκτελείται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο.

About kymaeditor

Check Also

Θαλάσσια ρύπανση στο λιμάνι της Σαντορίνη

Διαρροή ποσότητας καυσίμων (κηροζίνης) εντός του χώρου στάθμευσης Φ/Γ – Ο/Γ πλοίου προκλήθηκε πρώτες πρωινές …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *