Τηρήστε τους κανόνες που έχουμε αποφασίσει μαζί, το μήνυμα Σόιμπλε

Αμείλικτος συνεχίζει να είναι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όσον αφορά τα μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό δίκτυο Inforadio, απευθυνόμενος στους ευρωπαίους εταίρους της Γερμανίας τους έστειλε μήνυμα να τηρήσουν τους κανόνες συμφωνίας, τονίζοντας παράλληλα  πως «είναι λάθος η χαλάρωση της λιτότητας».

 «Η άμβλυνση των κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας του συμφώνου σταθερότητας και η δημιουργία νέων χρεών θα είναι για τις ευρωπαϊκές χώρες «το μεγαλύτερο σφάλμα που μπορεί να γίνει», δήλωσε αρχικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Τηρήστε τους κανόνες που έχουμε αποφασίσει μαζί, τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο», δήλωσε εν συνεχεία ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απευθυνόμενος στους ευρωπαίους εταίρους της Γερμανίας, ορισμένοι από τους οποίους, με επικεφαλής τη Γαλλία και την Ιταλία, επιδιώκουν τη χαλάρωση των κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας για να δοθεί περιθώριο για την ενίσχυση των επενδύσεων και τη στήριξη της ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το παράδειγμα της Γερμανίας, η οποία προσβλέπει σε εξισορροπημένο ομοσπονδιακό προϋπολογισμό το επόμενο έτος, για πρώτη φορά εδώ και 45 χρόνια, δείχνει ότι ο συνδυασμός δημοσιονομικής πειθαρχίας και οικονομικής ανάπτυξης «έχει αποτέλεσμα, ότι είναι εφικτός».

Η συζήτηση για τις κατευθύνσεις της δημοσιονομικής πολιτικής των ευρωπαϊκών χωρών έχει αναζωπυρωθεί τις τελευταίες εβδομάδες στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τον διορισμό νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, ο σοσιαλδημοκράτης Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα στη Γαλλία ότι «πρέπει να δοθεί χρόνος στις χώρες που είναι αποφασισμένες να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις».

Σε απάντηση, η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ έσπευσε να δηλώσει ότι «δεν υπάρχει ανάγκη τροποποίησης του συμφώνου σταθερότητας».

Αυτό που δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ στη Γαλλία «είναι βεβαίως ενδιαφέρον, αλλά το ευρωπαϊκό συμβούλιο συνέρχεται την Πέμπτη και τότε θα ληφθούν οι αποφάσεις», είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στο τέλος της εβδομάδας στις Βρυξέλλες.

About kymaeditor

Check Also

Και μέσω προξενικών αρχών η εγγραφή των Ελλήνων του εξωτερικού στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας

Τη δυνατότητα να δηλώνουν μέσω των έμμισθων προξενικών αρχών τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *