Τι αποφάσισε στην συνεδρίασή του στον ΟΛΠ η Ένωση Λιμένων Ελλάδας

Με τα θέματα της Πρότασης Κανονισμού της Ε.Ε. για την ελεύθερη πρόσβαση στην αγορά λιμενικών υπηρεσιών και τις θέσεις που θα υποστηριχθούν στη Γενική Συνέλευση της ΕSPO (Οργανισμός Λιμένων Ευρώπης), ασχολήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΙΜΕ (Ένωση Λιμένων Ελλάδας) κατά τη  συνεδρίαση του την Πέμπτη, η οποία διεξήχθη στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΟΛΠ Α.Ε.

Με βάση τα κείμενα της Επιτροπής Διακυβέρνησης Λιμένων (Port Governance Committee) της ESPO για όλα τα σημαντικά θέματα του υπό ψήφιση νέου Κανονισμού (τιμολόγηση, κρατικές ενισχύσεις, βυθοκόρηση, πλοήγηση, συμβάσεις παραχώρησης, περιορισμοί πρόσβασης στην αγορά, λιμενικά τέλη κ.ά.) και μετά από την τεκμηριωμένη εισήγηση του ειδικού συνεργάτη της Γενικής Γραμματείας ΛΛΠΝΕ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κρίτωνα Βαλλερά, το Δ.Σ. διαπίστωσε σύγκλιση απόψεων των θέσεων της λιμενικής βιομηχανίας με τις προωθούμενες εθνικές θέσεις, τις οποίες και θα στηρίξει η ΕΛΙΜΕ στη Γενική Συνέλευση της ESPO την επόμενη εβδομάδα (3 και 4.11.2014).

Το Δ.Σ. της ΕΛΙΜΕ αποφάσισε επίσης την ανασύνθεση της εκπροσώπησής της στο Δ.Σ. του Ινστιτούτου Λιμενικής Κατάρτισης «ΕΞΑΝΤΑΣ», καθώς και τη συγκρότηση δύο επιτροπών εκ των μελών του: (α) Επιτροπή για τις σχέσεις Λιμένων και τοπικής Αυτοδιοίκησης και (β) Επιτροπή Λειτουργικών θεμάτων Λιμένων.

 

About kymaeditor

Check Also

Το Ε/Γ πλοίο ”ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΕΤ 2” δεν προσέγγισε τη Μύκονο

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νάξου κατά τον κατάπλου του Ε/Γ πλοίου  ”ΣΟΥΠΕΡ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *