Τι περιλαμβάνει η τροπολογία για τη νέα συμφωνία ΟΛΠ-Cosco

Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία, η ρύθμιση της οποίας θα ψηφιστεί το ερχόμενο Σάββατο, για τη νέα συμφωνία ΟΛΠ-Cosco για το λιμάνι του Πειραιά. Σύμφωνα με την ρύθμιση ο ΟΛΠ θα είναι εκείνος που θα καθορίζει τα Λιμενικά Τέλη και τις χρεώσεις για τα πλοία που θα προσεγγίσουν τον νέο προβλήτα πετρελαιοειδών ενώ περιγράφει την τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης εγκαταστάσεων του λιμένα Πειραιώς προς την κινεζική εταιρεία.

Σύμφωνα με την συνοδευτική έκθεση:

«- Καθορίζεται εκ νέου η συνολική παραχωρούμενη έκταση εγκατάστασης του Νέου Σταθμού Εμπορευμάτων.

– Ρυθμίζονται θέματα σχετικά με την κατασκευή και θέση σε λειτουργία τόσο της Δυτικής Πλευράς του Προβλήτα ΙΙ, όσο και του Νότιου Προβλήτα Πετρελαιοειδών.

Ειδικότερα μεταξύ άλλων ορίζεται ότι:

Α) Η ΟΛΠ ΑΕ θα αναθέσει και η ΑΕΑΣ θα αναλάβει το έργο της κατασκευής και θέσης σε λειτουργία του Νέου Προβλήτα Πετρελαιοειδών υπο τους όρους ειδικής σύμβασης που θα συναφθεί μεταξύ της ΑΕΑΣ και της ΟΛΠ ΑΕ στην οποία θα περιγραφεί αναλυτικά το σχετικό έργο με βάση τεχνική μελέτη που θα εκπονηθεί με μέριμνα του ΑΕΑΣ σύμφωνα με τα οριζόμενα

Β) η ΑΕΑΣ θα βαρύνεται με την καταβολή της δαπάνης της τεχνικής μελέτης, καθώς και της δαπάνης της κατασκευής του Νέου Προβλήτα Πετρελαιοειδών συμπεριλαμβανομένων των συνοδών έργων και των Η/Μ εγκαταστάσεων αυτού.

– Ορίζεται ότι τα λιμενικά τέλη και οι χρεώσεις που επιβάλλονται στα πλοία που θα προσεγγίσουν το νέο προβλήτα πετρελαιοειδών θα καθορίζονται από την ΟΛΠ ΑΕ».

About kymaeditor

Check Also

Εντοπίστηκε ναυάγιο στον κόλπο των Μεγάρων – Η ιστορία του MINI LORD

Στον κόλπο των Μεγάρων και σε βάθος 222 μέτρων εντοπίστηκε το MINI LORD, φορτηγό πλοίο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *