Τον Μάρτιο του 2015 η δίκη Λαυρεντιάδη για την Proton Bank

Στις 23 Μαρτίου του ερχόμενου έτους θα διεξαχθεί η δίκη για τα επισφαλή δάνεια της Proton Bank. Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παρακάθεται μεταξύ άλλων ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος κατηγορείται για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξη σε αυτή, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, απάτη και απιστία.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. της τράπεζας εξασφάλιζε δάνεια τα οποία κατέληγαν σε εταιρείες αμέσου ή εμμέσου ενδιαφέροντός του. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιουνίου του 2014 το δικαστικό συμβούλιο της Αθήνας άναψε το «πράσινο φως» για την αποφυλάκισή του, με την καταβολή εγγύησης 500.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο ΑΤ της περιοχής του αναφορικά με την υπόθεση της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη στις 15 Ιουνίου 2012. 

Παράλληλα, για την υπόθεση με τα «κόκκινα δάνεια» της Proton Bank, λόγω παρέλευσης του 18μηνου, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε να του επιβάλει επιπλέον τους όρους της: 

α) Παράδοσης διαβατηρίου και αστυνομικής ταυτότητας στο ΑΤ 
β) Απαγόρευσης μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής με πλωτό ή εναέριο μέσο και 
γ) Υποχρεωτικής διανυκτέρευσης εντός της κατοικίας του στη Βάρη Αττικής. 

 

Πηγή: www.zougla.gr

About kymaeditor

Check Also

ΥΠΕΝ:Συντονισμένες δράσεις κατά του παράνομου εμπορίου άγριων πτηνών

Εντατικούς ελέγχους στην ύπαιθρο της Σαντορίνης για να κατασταλεί το φαινόμενο της παράνομης παγίδευσης ωδικών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *