Τοποτηρητής στη Μητρόπολη Ιωαννίνων ο Ιερώνυμος

Ο Aρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, θα αναλάβει καθήκοντα τοποτηρητή στη Μητρόπολη Ιωαννίνων, μετά την εκδημία του μακαριστού Θεοκλήτου, μέχρι τη σύγκληση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον προσεχή Οκτώβριο. Ο κ. Ιερώνυμος, όπως έγινε γνωστό, θα χοροστατήσει τη Μεγάλη Τετάρτη, στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη.

Στον νομό Ιωαννίνων, σε όλες τις εκκλησίες χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες των εκκλησιών, από χθες το απόγευμα, ενώ στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, αμέσως μετά την Ακολουθία του Νυμφίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος πραγματοποίησε τρισάγιο στη μνήμη του μακαριστού Θεόκλητου, μέσα σε κλίμα συγκίνησης για τη μεγάλη απώλεια μιας εμβληματικής προσωπικότητας στον χώρο της Εκκλησίας.

Στο συλλυπητήριο μήνυμά της η γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας Βασιλίκη Ευταξά, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο μακαριστός Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος υπήρξε μία από τις σημαντικότερες μορφές της Εκκλησίας της Ελλάδος. Πεφωτισμένος Ιεράρχης που με το ποιμαντορικό του έργο, έφερε την Εκκλησία πιο κοντά στην κοινωνία και στα σύγχρονα προβλήματα».

Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ενότητας Δήμων Ηπείρου και δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης, εξέφρασε τη θλίψη του για την κοίμηση του ιεράρχη Θεόκλητου με ιδιαίτερη αναφορά στο έργο του. «Το πλούσιο έργο του, έργο πνευματικό, κοινωνικό και πολιτισμικό συνέδεσε την Εκκλησία με την κοινωνία και απάντησε σε βασικές ανάγκες της. Τα οράματά του και οι ιδέες του, ιδέες προοδευτικές και καινοτόμες, η επιμονή του και η μαχητικότητά του για αυτές, αποτελούν παρακαταθήκη για όλους μας» αναφέρει ο κ. Παπαλέξης.

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος

Εκοιμήθη σήμερα, Δευτέρα 2 Μαϊου 2022 ο Σεβ. Μητροπολίτης Δράμας κυρός Παύλος. Οι πρώτες πληροφορίες …