Τους λόγους που ζητά αυτοδυναμία εξήγησε ο Τσίπρας

Αποκαλυπτικός ήταν σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θέλησε να δώσει απαντήσεις και να εξηγήσει τους λόγους που ζητά αυτοδυναμία την ερχόμενη Κυριακή και το πόσο σημαντικό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να λάβει καθαρή εντολή από τους πολίτες.
Όπως επισημαίνει ο κ. Τσίπρας ζητά ευρύτερες συναινέσεις για τη σωτηρία της χώρας “και όχι συναίνεση στη συνενοχή”, κάνοντας λόγο για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και όχι μόνο μίας παράταξης.
«Συναίνεση στη σωτηρία και στην αναγέννηση. Όχι συναίνεση στην καταστροφή»
Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως «μιλάμε για κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, εθνικής αναγέννησης και αξιοπρέπειας των Ελλήνων. Μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και όχι μόνο μίας παράταξης.
Μια κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί σκληρά στην Ευρώπη και θα συγκρουστεί σκληρά στην Ελλάδα με το διεφθαρμένο και γερασμένο κατεστημένο που χρεοκόπησε τη χώρα. Σε αυτό την κατεύθυνση θα ζητήσουμε ευρύτερες συναινέσεις. Συναίνεση στη σωτηρία και στην αναγέννηση. Όχι συναίνεση στην καταστροφή, όπως μας ζήταγε ο κ. Σαμαράς».

Και προσθέτει:

«Ζητάμε μια καθαρή εντολή αυτοδυναμίας. Όσο πιο ισχυρός βγει ο ΣΥΡΙΖΑ από τις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου τόσο πιο σταθερή θα είναι η μετεκλογική πορεία της χώρας και τόσο πιο ισχυρή θα είναι η Ελλάδα. […]. Επόμενος στόχος είναι η αυτοδυναμία, αλλά δεν ζητάμε λευκή επιταγή. Θα συγκροτήσουμε μια ισχυρή και πολυσυλλεκτική κυβέρνηση».
Το «μνημόνιο τελειώνει στις 25 Ιανουαρίου» διαμηνύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ:
«Στις 26 έχουμε ένα νέο τοπίο. Σε αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται η λιτότητα, δεν συμπεριλαμβάνεται η τρόικα. Δεν περιλαμβάνεται ο κ. Σαμαράς και οι δεσμεύσεις του για τα νέα μέτρα, που περιγράφονται στο περίφημο mail προς την τρόικα».
«Καμία συνεργασία με Ν.Δ. και Ποτάμι»
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ και για το Ποτάμι λέει: «Δεν πείθει παρά ελάχιστο μέρος του εκλογικού σώματος. Τοποθετούμε το Ποτάμι εκεί που τοποθετεί τον εαυτό του, στη θέση μιας δύναμης που αναζητά ευκαιριακό ρόλο».
«Δεν έχουμε αυταπάτες»
Στο ερώτημα αν ανησυχεί για όλα όσα έχει υποσχεθεί υπογραμμίζει: «Δεν έχουμε αυταπάτες για το τι θα παραλάβουμε. Για αυτό δουλεύουμε και προετοιμαζόμαστε όσο μπορούμε. Σας διαβεβαιώνω ότι έχουμε προσέξει πάρα πολύ σε τι δεσμευόμαστε και απέναντι σε ποιους. Και ο λαός που δεν ζει στα σύννεφα το αντιλαμβάνεται και το εκτιμά».
Για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές
Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές ο κ. Τσίπρας τονίζει:
«Τις υποχρεώσεις της η χώρα θα τις αντιμετωπίσει χωρίς κανένα πρόβλημα. Τον Μάρτιο, άλλωστε, οι υποχρεώσεις είναι ελάχιστες. Το ίδιο και τους επόμενους μήνες. Μέχρι το καλοκαίρι, βέβαια, πιστεύω θα έχουμε και αίσια εξέλιξη στη διαπραγμάτευση».

About kymaeditor

Check Also

Υψηλές θερμοκρασίες στο Λεκανοπέδιο της Αττικής ακόμη και μέσα στη νύχτα – Στους 32 °C στο κέντρο της Αθήνας

Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφονται ακόμη και κατά την διάρκεια της νύχτας σε πολλές περιοχές της χώρας εν μέσω του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *