Το Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα» ανοίγει για το κοινό.

Το 1979 μετά από συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου το παλαιό οινοπνευματοποιείο «Αρέθουσα» στη Χαλκίδα χαρακτηρίζεται ως έργο τέχνης που χρειάζεται ειδική προστασία, ενώ η καλή κατάστασή του και η γειτνίασή του με την αρχαία πηγή της Αρέθουσας το καθιστά κατάλληλο για Μουσείο.

Τριανταεπτά χρόνια αργότερα το κτήριο, επισκευασμένο και αναστηλωμένο, ανοίγει τις πύλες του για το κοινό, φανερώνοντας τους λόγους της γοητείας που για πάνω από έναν αιώνα ασκεί ως βιομηχανικό μνημείο και ως αστικό τοπόσημο στους κατοίκους της πόλης και τους επισκέπτες της Εύβοιας.

Μέσα από την περιδιάβαση στο χώρο ο επισκέπτης θα μπορεί προς το παρόν να παρακολουθήσει την αρχιτεκτονική φυσιογνωμία του κτηρίου καθώς και μικρό εισαγωγικό τμήμα της μόνιμης αρχαιολογικής έκθεσης του Μουσείου.

Για το διάστημα από τον Μάρτιο ως και τον Ιούνιο του 2016 το Μουσείο θα είναι ανοικτό για το κοινό κάθε Πέμπτη από τις 09.00 ως τις 15.00, ενώ σχεδιάζονται ειδικές δράσεις και εκδηλώσεις. Την πρώτη ημέρα επίσκεψης, 10 Μαρτίου 2016, θα εμψυχώνουν την επίσκεψή σας αρχαιολόγοι της Εφορείας.

To Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα» βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αρεθούσης και Κιαπέκου.

Είσοδος ελεύθερη κάθε Τρίτη και Πέμπτη για το κοινό. Σχολεία κατόπιν συνεννόησης.

Πληροφορίες: Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας, 22210 22402.
Πηγή: Αρχαιοολογία

About kymaeditor

Check Also

John Mayall: Πέθανε ο θρύλος της βρετανικής blues

Το τέλος μιας ολόκληρης εποχής σήμανε ο θάνατος του εμβληματικού βετεράνου μουσικού John Mayall, του θρύλου της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *