Το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος επισκέφθηκε ο Γ. Πλακιωτάκης.

Το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος στο υπουργείο Ναυτιλίας επισκέφθηκε ο αρχηγός της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης, συνοδευόμενος από τους τομέαρχες Εξωτερικών και Ναυτιλίας, Γιώργο Κουμουτσάκο και Νότη Μηταράκη.

Τον κ. Πλακιωτάκη υποδέχθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος.

Στον θάλαμο επιχειρήσεων του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης, ενημερώθηκε αναλυτικά από τον αρχηγό του ΛΣ για τον τρόπο λειτουργίας του στη διαχείριση των περιστατικών έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο.

«Εδώ χτυπά η καρδιά του υπουργείου Ναυτιλίας καθώς το Λιμενικό, σε συνεργασία και με τα άλλα Σώματα, θα πρέπει να διαχειριστεί περιστατικά έρευνας και διάσωσης που δεν έχουν ωράριο και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης», ανέφερε ο αρχηγός του ΛΣ, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της ΝΔ, ενώ σε ερώτηση του κ. Πλακιωτάκη εάν έχουν μειωθεί οι μεταναστευτικές ροές, απάντησε πως «είναι μειούμενες λόγω και των άσχημων καιρικών συνθηκών».

Αξιωματικοί από τον θάλαμο επιχειρήσεων έδειξαν στον κ. Πλακιωτάκη συγκεκριμένο συμβάν που ήταν σε εξέλιξη εκείνη τη στιγμή στη Λέσβο, στην περιοχή Συκαμιά και στο αεροδρόμιο, όπου δίνονταν στοιχεία από το κέντρο διαχείρισης για 1.353 μετανάστες.

Όπως τόνισαν οι αξιωματικοί «τα στοιχεία αυτά, αφού διασταυρωθούν, καταχωρούνται στην ευρωπαϊκή βάση δεδομένων και η κάθε χώρα της ΕΕ μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά».

Ακόμη, ο κ. Αθανασόπουλος σημείωσε ότι το 50% και άνω των μεταναστών είναι πρόσφυγες από τη Συρία και πρόσθεσε πως το 2015 ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας διαχειρίστηκε τουλάχιστον 5.000 περιστατικά που είχαν σχέση με διάσωση μεταναστών και προσφύγων στο Αιγαίο.

«Επισκεφθήκαμε σήμερα, μαζί με συνάδελφους βουλευτές, το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και ενημερωθήκαμε από τον αρχηγό του Λιμενικού στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του αρχηγείου για τη διαδικασία διάσωσης ανθρωπίνων ζωών, αλλά και τις μεταναστευτικές ροές στα νησιά του Αιγαίου, αλλά και για το καθημερινό έργο που επιτελούν τα στελέχη, πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες» τόνισε, σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο πρόεδρος της ΝΔ.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

About kymaeditor

Check Also

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Στηρίζει την αυριανή απεργία των Σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης

Ακόμη μια φορά αποδεικνύεται με τον πιο τραγικό τρόπο πως δεν ήταν η κακιά η …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *