«Το ΔΝΤ επέβαλε με τη βία σκληρά μέτρα για να κλείσει ανύπαρκτη τρύπα»

Δριμεία επίθεση στο ΔΝΤ εξαπολύει η Wall Street Journal. Η δημοσιογράφος της αμερικανικής εφημερίδας, Σάιμον Νίξον, σε άρθρο της ασκεί σκληρή κριτική στο Ταμείο και την επικεφαλής αυτού Κριστίν Λαγκάρντ, για τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα, τονίζοντας πως «ήθελαν με τη βία να επιβάλουν μέτρα για να κλείσει “τρύπα” που δεν υπήρχε». Παράλληλα η κ. Νίξον επαναλαμβάνει την άποψη πως το Ταμείο πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από την Ελλάδα και απορεί γιατί δεν γίνεται δεκτή η πρότασή του!

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει «να ζητήσει συγγνώμη» από την Ελλάδα, επαναλαμβάνει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal, που συνεχίζει την κριτική της στην πολιτική του ΔΝΤ και τις προβλέψεις του όσον αφορά την εξέλιξη των οικονομιών διαφόρων χωρών, όπως η Μεγάλη Βρετανία, από την οποία η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ζήτησε συγγνώμη.

Ο αρθρογράφος της εφημερίδας Σάιμον Νίξον σημειώνει πως «είναι λυπηρό το ΔΝΤ να αρνείται να υιοθετήσει την πρότασή μου πως πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από την Ελλάδα για τις προσπάθειές του (ΔΝΤ) να εξαναγκάσει δια της βίας τη χώρα να λάβει περαιτέρω μέτρα λιτότητας, στο τέλος του 2013 ώστε να καλύψει μια τρύπα στον προϋπολογισμό που όμως δεν υπήρχε. Το ίδιο συνέβη τώρα με την Ισπανία, όπου ακόμη μια φορά οι προβλέψεις του Ταμείου αποδείχτηκαν λανθασμένες».

«Ακόμη και σήμερα» συνεχίζει ο αρθρογράφος, «παρά την ανάκαμψη των οικονομιών και τις δικές του αποτυχημένες προβλέψεις, το ΔΝΤ συνεχίζει να προτείνει περαιτέρω δημοσιονομικά και νομισματικά μέτρα τόνωσης, μια πολιτική που ικανοποιεί τις αριστερές κυβερνήσεις στη Γαλλία και την Ιταλία, αλλά είναι απογοητευτική για πολλούς άλλους πολιτικούς της ευρωζώνης που πιστεύουν ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην ισχυρότερη ανάπτυξη της ευρωζώνης είναι η έλλειψη προόδου όσον αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κυρίως στη Γαλλία και την Ιταλία»

 

About kymaeditor

Check Also

Κατατέθηκε η διάταξη για παράταση της αναστολής επιβολής ΦΠΑ στα ακίνητα προς πώληση

Την παράταση έως και τις 31/12/2024 της αναστολής της επιβολής του Φ.Π.Α. στα ακίνητα προς …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *