Διεθνής διάκριση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών.

Σύμφωνα με την τελευταία έκδοση του QS World University Rankings η Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών κατατάσσεται  26η στον κόσμο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι αντίστοιχες διακρίσεις είχε αποσπάσει και στο παρελθόν.

Άλλες ελληνικές σχολές που συμπεριλαμβάνονται στις 150 καλύτερες του κόσμου είναι σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η αντίστοιχη σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η κατάταξη QS World University Rankings ανά γνωστικό αντικείμενο καλύπτει 896 πανεπιστήμια σε 60 χώρες. Βασίζεται σε ερωτηματολόγια που απάντησαν πάνω από 85.000 ακαδημαϊκοί και περισσότεροι από 41.000 εργοδότες, καθώς και στην ανάλυση 17,3 εκατομμυρίων επιστημονικών δημοσιεύσεων και από 100 εκατομμυρίων βιβλιογραφικών παραπομπών από τις βάσεις δεδομένων Scopus/Elsevier.

Υπεροχή των αμερικάνικων πανεπιστημίων καταγράφεται  όσον αφορά τον αριθμό των γνωστικών αντικειμένων στα οποία αριστεύουν με πρωτιές για  το Χάρβαρντ και το ΜΙΤ που έρχονται πρώτα σε συνολικά 21 γνωστικά αντικείμενα.

Το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ περιλαμβάνεται στα δέκα καλύτερα σε 31 τομείς, ενώ το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ ακολουθούν με 29.

Το Χάρβαρντ μπαίνει στο Top10 σε 28 κατηγορίες, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ σε 26 και το MIT σε 19.

Ακολουθούν το LSE του Λονδίνου με 11, το Πρίνστον και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες με 10, το Γέιλ με 9, το Imperial College με 8, το University College London με 6 και το Caltech και το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια με 5.

Η πλήρης κατάταξη είναι διαθέσιμη στο TopUniversities.com.

About kymaeditor

Check Also

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη, 21 Μαΐου

Νέα 24ωρη πανυπαλληλική απεργιακή κινητοποίηση στις 21 Μαΐου 2024 έχει αποφασίσει το Γενικό Συμβούλιο της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *