Το καραβάνι βοήθειας υπάρχει και μετά το ναυάγιο.

Τη νέα αποστολή της, μεταφοράς βοήθειας ιατροφαρμακευτικού υλικού στην Ελλάδα με ένα «καραβάνι» τριών μικρών φορτηγών αυτοκινήτων, ξεκινά μεθαύριο, Κυριακή, η αυστριακή οργάνωση «Ελληνική Βοήθεια», επικεφαλής της οποίας βρίσκεται ο καταγόμενος από το Σάλτσμπουργκ, Αυστριακός Ερβιν Στριούμφ.

Ο Ερβιν Στριούμφ ήταν ένας από τους τελευταίους διασωθέντες της τραγωδίας του «Norman Atlantic», τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, έχοντας παραμείνει για πάνω από 36 ώρες στο φλεγόμενο πλοίο, όπου το αυτοκίνητό του (μικρό φορτηγό), με το οποίο τις προηγούμενες ημέρες είχε μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην Πάτρα, είχε γίνει παρανάλωμα του πυρός και είχε καταστραφεί ολοσχερώς.

Χάρη στις γενναιόδωρες προσφορές σε χρήματα, που συγκέντρωσε τις τελευταίες εβδομάδες, μπόρεσε πρόσφατα να αντικαταστήσει το αυτοκίνητο με νέο, και τώρα, μαζί με δύο άλλα, μίας γιατρού και ενός συνταξιούχου από τη Βιέννη, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει και στην προηγούμενη αποστολή στην Ελλάδα αλλά επέβαιναν σε άλλο πλοίο, ξεκινούν εκ νέου την Κυριακή από τη Βενετία για την Ελλάδα.
Πηγή ΑΜΕ-ΜΠΕ

About kymaeditor

Check Also

Κ. Μητσοτάκης: Οι πολίτες περιμένουν λύσεις και έργα, όχι τοξικότητα και ανούσιους καυγάδες

Στην ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει ότι οι πολίτες περιμένουν από τις πολιτικές …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *