«Το λιμάνι πρέπει να κρατήσει το δημόσιο χαρακτήρα του»

Το όραμα και το σχέδιο του για το πρώτο λιμάνι της χώρας παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γιάννη Μώραλης  σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha. Ο κ. Μώραλης τάχθηκε υπέρ του δημοσίου χαρακτήρα του λιμανιού  επιτέθηκε στον Βασίλη Μιχαλολιάκο χαρακτηρίζοντας τον «αποτυχημένο» ενώ αναφέρθηκε και στο μείζον θέμα της πόλης, την ανεργία,  τονίζοντας πως “πρέπει να μπουν νέοι άνθρωποι στο δήμο που πέτυχαν στον ιδιωτικό τομέα για ναεμπνεύσουν τους πόλιτες”.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης

«Έχουμε διαφορετική εικόνα από αυτήν που έχει ο κ. Μιχαλολιάκος για τον Πειραιά. Ο Πειραιάς δεν πηγαίνει καλά. Ο Πειραιάς βιώνει την κοινωνική και οικονομική κρίση της χώρας σε μεγαλύτερο βαθμό, η ανεργία είναι αυξημένη σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, ο Πειραιάς δεν διεκδικεί, είναι αποκλεισμένο το λιμάνι, δεν αναπτύσσεται η επιχειρηματικότητα, δεν στηρίζονται οι επιχειρήσεις, δεν στηρίζονται οι νέες επιχειρήσεις, υπάρχουν γειτονιές της εγκατάλειψης, των σπασμένων και επικίνδυνων πεζοδρομίων, των δρόμων με λακκούβες, των σκοτεινών γωνιών και των σκοτεινών παιδικών χαρών, έλλειψη πρασίνου, έλλειψη χώρων άθλησης.

Αν ένα κομμάτι της πόλης πράγματι μπορεί να είναι πιο καθαρό, από την προηγούμενη από τον κύριο Μιχαλολιάκο δημοτική αρχή η οποία είχε αποτύχει παταγωδώς στο θέμα της καθαριότητας, αυτό για μας είναι το μίνιμουμ, το αυτονόητο που οφείλει να κάνει μια δημοτική αρχή».

Το όραμα και το σχέδιο για τον Πειραιά μας

«Το διακύβευμα για τον Πειραιά είναι ότι αυτή τη στιγμή πανευρωπαϊκά θα στηριχθούν οι πόλεις-λιμάνια. Αυτό προβλέπει και το νέο ΕΣΠΑ. Στη Μεσόγειο αλλάζει ο χάρτης, γίνεται κέντρο του παγκόσμιου εμπορίου, τα λιμάνια θα στηριχτούν και θα αναπτυχθούν. Ο Πειραιάς απουσιάζει από αυτή τη συζήτηση. Εμείς θέλουμε να μπει στην κουβέντα αυτή. Και ποιοί μπορούν να κάνουν πράξη αυτό το όραμά μας; Οι άνθρωποι που προέρχονται από ένα κομματικό σύστημα το οποίο έφτασε την χώρα σε αυτή την κατάσταση επί δεκαετίες ή οι άνθρωποι που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα, από την αγορά, από τον ανταγωνισμό και μπορούν να προσελκύσουν τις παραγωγικές δυνάμεις, τους επιστήμονες, τους επιχειρηματίες, τη ναυτιλία και όλοι μαζί να συνθέσουμε μια πρόταση νέα για τον Πειραιά που θα δώσει ένα όραμα».

Νέοι άνθρωποι και ισχυρή ομάδα χωρίς κομματικά ένσημα

«60% του ψηφοδελτίου είναι νέοι άνθρωποι που δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε δημοτικά ψηφοδέλτια.

Οι δημόσιες σχέσεις «βαφτίζονται» έργα «Αν ένα από τα έργα που επικαλείται ο κ. Μιχαλολιάκος είναι ότι κάναμε εκδηλώσεις μνήμης για την 25η Μαρτίου, αυτό για μένα δεν αποτελεί σημαντικό έργο ώστε να είναι σε ένα φυλλάδιο υποψηφίου Δημάρχου που έχει διοικήσει το Δήμο 3-4 χρόνια.

Ότι τίμησαν προσωπικότητες όπως ο Παπαμιχαήλ, ο Λεγάκης, ο Μελάς δεν μπορεί να αποτελεί έργο. Καλώς τους τιμήσαμε αλλά δεν μπορούμε να το αναφέρουμε στον άνεργο πολίτη ως έργο».

Η ανεργία ο μεγάλος αντίπαλος

«Ποιός ευθύνεται για το ότι εσείς και 300.000 συνάδελφοι σας είστε σήμερα άνεργοι; Δεν ευθύνεται το βαθιά κομματικό πολιτικό σύστημα το οποίο διοικεί τη χώρα και δυστυχώς τους δήμους; Για να βρείτε εσείς δουλειά και να υπάρξει ανάπτυξη πρέπει να μπουν στην δημοτική αρχή άνθρωποι που έχουν πετύχει στη ζωή τους στον ιδιωτικό τομέα και έχουν σημαντικά επιτεύγματα, στο χώρο των επιχειρήσεων, στην αγορά, στον ανταγωνισμό, στη ναυτιλία. Ανθρώπων που μπορούν να εμπνεύσουν τους πολίτες».

Η συμμετοχή επιτυχημένων συμπολιτών μας εγγύηση επιτυχίας

«Αν εγώ επισκέπτομαι τον κύριο Ανωμερίτη με τον κύριο Μαρινάκη αυτό είναι προς τη θετική κατεύθυνση. Δεν επιδιώκω να γίνω προσωποκεντρικός δήμαρχος που θα είναι σε ένα γραφείο και θα διοικεί μόνος του, με εγκλωβισμούς και αγκυλώσεις κομματικές. Εγώ θέλω να ηγηθώ μιας ομάδας, η οποία έχει σημαντικούς ανθρώπους, πετυχημένους στο χώρο τους. Είναι χαρά μου που άνθρωποι με τις επιτυχίες του κ. Μαρινάκη και του κ. Κόκκαλη και πολλών άλλων, είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, γιατί θέλουμε δυνατή πετυχημένη ομάδα που θα αλλάξει τον Πειραιά».

Το λιμάνι δεν πουλιέται…

«Το λιμάνι πρέπει να κρατήσει το δημόσιο χαρακτήρα του, με μεγαλύτερη συμμετοχή του Δήμου. Δεν θα υπάρξει ανάπτυξη του Πειραιά, αν δεν αναπτυχθεί το λιμάνι. Βεβαίως να γίνονται και παραχωρήσεις σε ιδιώτες, όχι σε έναν αλλά πολλούς. Αν διαφωνεί το ΚΚΕ είναι δικαίωμά του».

Για την αήθη επίθεση του κ. Μιχαλολιάκου στο πρόσωπο του Γιάννη Μώραλη

«Πριν από 5 ημέρες ο κ. Μιχαλολιάκος με αποκάλεσε υπάλληλο που πήρε εντολή από συμφέροντα να διεκδικήσει το Δήμο. Τι πρόβλημα έχει άραγε με την μεγάλη πλειονότητα του πληθυσμού που είναι υπάλληλοι;».

Ο κ. Μιχαλολιάκος έπεσε αμαχητί στην μάχη των δικαστηρίων

«Δεν μπορεί ο νυν Δήμαρχος να λέει ότι αποτρέψαμε την απομάκρυνση του δικαστικού μεγάρου εκτός Πειραιά, όταν ξέρουμε όλοι ότι έχει δρομολογηθεί η μεταφορά των δικαστηρίων εκτός της πόλης. Το επιβεβαιώνει και ο Δικηγορικός Σύλλογος. Εμείς θα διαπραγματευθούμε και θα βρούμε την καλύτερη λύση».

Ο απερχόμενος δήμαρχος δεν έχει εκπονήσει κανένα σχέδιο για την αξιοποίηση της κρουαζιέρας προς όφελος της πόλης

«Αυξάνεται ο τουρισμός πανελλαδικά, αυξάνονται οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στον Πειραιά και ο Πειραιάς δεν έχει αποκομίσει τίποτε. Ποια δουλειά έγινε 4 χρόνια; Εμείς μιλάμε προγραμματικά, ο κ. Μιχαλολιάκος πρέπει να μιλήσει και απολογιστικά, όχι τι θα κάνει, αλλά τι έχει γίνει όλον αυτόν τον καιρό».

Στην κριτική του Βασίλη Μιχαλολιάκου για «ολυμπιακό ψηφοδέλτιο»

«Ο Ολυμπιακός για τους Ολυμπιακούς είναι το μεγαλύτερο λαϊκό μαζικό κίνημα. Για τους αντιπάλους του Ολυμπιακούς είναι το κατεστημένο».

 

About kymaeditor

Check Also

Δήμος Κορυδαλλού: 1η Έκθεση Οχημάτων Εποχής

Την Κυριακή 16 Ιουνίου ο δήμος Κορυδαλλού εγκαινιάζει την 1η Έκθεση Οχημάτων Εποχής με θρύλους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *