Το Μάρτιο του 2015 η δίκη για το βασανισμό του Αιγύπτιου στη Σαλαμίνα

Τον ερχόμενο Μάρτιο θα γίνει η δίκη για τον άγριο βασανισμό του Αιγύπτιου εργάτη στη Σαλαμίνα, Ουαλίντ Ταλέμπ,  από τον εργοδότη του με τη συνδρομή και άλλων τριών ατόμων.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε  για τέταρτη φορά, λόγω μη προσέλευσης, για προσωπικό πρόβλημα, του  μεταφραστή που είχε ορίσει το δικαστήριο.

Στο εδώλιο κάθονται  τέσσερα άτομα, και συγκεκριμένα ο Έλληνας ιδιοκτήτης του φούρνου που απασχολούσε τον Αιγύπτιο, ο γιος του, ένας Αλβανός υπήκοος και ένας ακόμα άνδρας, φίλος της οικογένειας.

Οι κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί είναι αρπαγή, ληστεία, απρόκλητη σωματική βλάβη και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Η συνήγορος του θύματος σε δηλώσεις της τόνισε ότι η άδεια παραμονής του πελάτη της, λήγει τον Δεκέμβριο του 2015, προσθέτοντας ότι δυστυχώς το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης λόγω μη προσέλευσης του αρμόδιου μεταφραστή που είχε κληθεί από το δικαστήριο. Αναφερόμενη στη σχετική ιατροδικαστική έκθεση για τον πελάτη της τόνισε ότι επιβεβαιώνεται η επιβάρυνση της υγείας του.

Για τον υπερασπιστικό ισχυρισμό των κατηγορουμένων ότι το θύμα έκλεβε το κατάστημα που εργαζόταν είπε ότι δεν ισχύει  και ποτέ στο παρελθόν δεν έχει κατηγορηθεί και καταδικασθεί  για κάτι τέτοιο από δικαστήριο .Σε ερώτηση αν κινδυνεύει η ζωή του τόνισε ότι «είναι λογικό να φοβάται, καθώς είναι θύμα βασανισμού και από τότε έως και σήμερα κάθε φορά που έρχεται στο δικαστήριο του έρχονται στο μυαλό όλες εκείνες οι σκηνές βιαιότητας που έζησε». Υπογράμμισε επίσης ότι ο κ. Ουαλίντ «είναι άνεργος από τότε που έγινε το επεισόδιο και δεν έχει καταφέρει να βρει δουλειά».

About kymaeditor

Check Also

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη χερσαία ζώνη του λιμανιού Βουρκαρίου Σαλαμίνας

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, επί της Λεωφόρου “Ακτή Καραϊσκάκη” εντός της χερσαίας ζώνης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *