Το ρεμπέτικο του Πειραιά στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ

Με το γενικό τίτλο “Ο Πειραιάς στο ρεμπέτικο τραγούδι την εποχή του γραμμοφώνου”, εγκαινιάζεται την Τρίτη 19 Μαΐου, ώρα 19:00, η έκθεση “στις γειτονιές του ρεμπέτικου Πειραιά” .

Η έκθεση, που γίνεται στην Πέτρινη Αποθήκη του Κεντρικού Λιμανιού (Πύλη Ε2) είναι διαρθρωμένη ανά συνθέτη και περιλαμβάνει οπτικό υλικό (φωτογραφίες, ετικέτες δίσκων κλπ.) καθώς και κείμενα (βιογραφικά συνθετών, στίχους τραγουδιών), αλλά και έναν χάρτη του Πειραιά, με κάθε γειτονιά που γράφτηκαν ή παίχτηκαν ρεμπέτικα τραγούδια.

Τη διοργάνωση της έκθεσης έχει το «Αρχείο Κουνάδη». Μέσα από τα έργα της έκθεσης αναδύεται το κλίμα και το χρώμα μιας εποχής και ζωντανεύει ένα σημαντικό μέρος της νεώτερης ιστορίας του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, όπως αυτή αποτυπώνεται στο ρεμπέτικο τραγούδι.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 19 έως 31 Μαΐου, είναι ελεύθερη για το κοινό και εντάσσεται στις εκδηλώσεις της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας».

About kymaeditor

Check Also

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του βιοκλιματικού Στεγάστρου της κεντρικής αγοράς του Πειραιά

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του βιοκλιματικού Στεγάστρου της κεντρικής αγοράς της πόλης, μια μεγάλη ανάπλαση η οποία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *