Το σημαντικό ρόλο του Λιμενικού Σώματος στο προσφυγικό τόνισε ο Θ. Δρίτσας.

Την ανάγκη συνεργασίας σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο για αντιμετώπιση του «προσφυγικού», τόνισε σήμερα από τα Χανιά ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

Στο περιθώριο του 8ου τακτικού συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ Δρίτσας χαρακτήρισε εκρηκτικές τις εξελίξεις στο «προσφυγικό» τονίζοντας παράλληλα το σημαντικό ρόλο που παίζει στην αντιμετώπιση του το Λιμενικό Σώμα.

Όπως δήλωσε «οι εξελίξεις στο προσφυγικό είναι εκρηκτικές και αν δεν συνεργαστεί όλη η Ευρώπη και όλη η παγκόσμια κοινότητα, η χώρα μας μόνη της δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος. Οφείλουμε λοιπόν να στηρίξομε το Λιμενικό Σώμα και αυτό κάνομε, γιατί βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και μέσα από αυτή την στήριξη θα οργανώσομε και την συνολική στάση της ελληνικής Πολιτείας στο προσφυγικό που είναι ζήτημα εξόχως ευρωπαϊκό και παγκόσμιο».

Από τα Χανιά, ο κ Δρίτσας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον υψηλό βαθμό ετοιμότητας του Λιμενικού Σώματος και τον αναβαθμισμένο ρόλο του, επισημαίνοντας ότι πραγματοποίησε πάνω από 90.000 διασώσεις χωρίς κατά τις επιχειρήσεις αυτές να υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες, επισημαίνοντας ότι οι απώλειες που υπήρξαν οφείλονταν όλες σε ναυάγια σκαφών που μετέφεραν μετανάστες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

About kymaeditor

Check Also

Αυξημένη κίνηση στην ΕΟ Αθηνών – Κορίνθου

Αυξημένη  είναι αυτή την ώρα η κίνηση στην ΕΟ Αθηνών-Κορίνθου,στο ρεύμα προς Αθήνα  στο ύψος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *