Το σκάνδαλο συνεχίζεται με τη Eurovision!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ προχώρηε σε απευθείας ανάθεση του ελληνικού τελικού της Eurivision στο MAD TV. Πρέπει να σημειώσουμε ότι το MAD TV ανήκει στον Ανδρέα Κουρή ο οποίος έχει καταδικαστεί από τα δικαστήρια μετά δικαστικό αγώνα των απλήρωτων εργαζομένων σε 27 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 7.800 και οφείλει στους εργαζόμενους 600000 ευρώ.

Παρόλα αυτά, η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να αναθέσει τον διαγωνισμό σε επιχειρηματικά συμφέροντα τη στιγμή που είναι γνωστό ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας έχει τεράστια χρέη προς τους εργαζομένους προφανώς αναγνωρίζοντας
ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας μπορεί να βρει χρήματα για τη διοργάνωση του διαγωνισμού αλλά όχι για να πληρώσει τους εργαζομένους.
Εύλογα λοιπόν τα ερωτήματα:
1. Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει το Υπουργείο που εποπτεύει για να ελέγξει τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης του διαγωνισμού στο κανάλι MAD συμφερόντων Α. Κουρή;

2. Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει το Υπουργείο ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις απολύσεως στους εργαζομένους;»

3.Πώς η ΝΕΡΙΤ με τόσα κανάλια εθνικής εμβέλειας με υποδομή και εξειδικευμένους εργαζόμενους καταργεί την υποδομή της και αναθέτει σε ένα περιφερειακό κανάλι τη διοργάνωση;

Δύο χρόνια πριν τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν θέσει τα ερωτήματα αυτά στον τότε υπουργό παρά τω πρωθυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο της τρικομματικής κυβέρνησης Σίμο Κεδίκογλου για «την απαράδεκτη απευθείας ανάθεση του διαγωνισμού ελληνικού τελικού της Eurovision στο MAD TV», ζητώντας παράλληλα τη δημοσιοποίηση της σύμβασης που υπογράφηκε.

Την ίδια στιγμή,πάνω από τρία χρόνια, οι απολυμένοι των καταστημάτων Metropolis, στους οποίους ο Ανδρέας Κουρής χρωστάει δεδουλευμένα και αποζημιώσεις που πλέον ξεπερνούν τα 600.000 ευρώ, δίνουν αγώνα διαρκείας, έχοντας στο πλευρό τους ένα πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης, σωματεία, εργατικές συλλογικότητες, συνελεύσεις γειτονιών.

Όλο αυτό το διάστημα έχουν απέναντί τους τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που σαν να μη συμβαίνει τίποτα αναθέτουν στον μεγαλοοφειλέτη του Δημοσίου και δύο φορές συλληφθέντα για χρέη πάνω από 1,3 εκατ. ευρώ κρατικές φιέστες: Eurovision ’13 και ’14 (από ΕΡΤ και ΝΕΡΙΤ), το ψυχαγωγικό πρόγραμμα της ΔΕΘ το 2013 και φέτος ξανά τη Eurovision από τη ΝΕΡΙΤ, με απευθείας ανάθεση που υπογράφηκε πέντε μόλις μέρες πριν από τις εκλογές.

Ενώ αναλαμβάνει κερδοφόρες φιέστες (των οποίων το υψηλό κόστος επωμίζεται και το Δημόσιο) ο επιχειρηματίας όχι μόνον αρνείται την εξόφληση των εργαζομένων, αλλά φιμώνει τον αγώνα τους, στρεφόμενος δικαστικά εναντίον τους και κατεβάζοντας τα βίντεο των κινητοποιήσεων από το Ιντερνετ.
Εν αναμονή απαντήσεων από τους σημερινούς υπουργούς για να δούμε αν άλλαξε κάτι!

About kymaeditor

Check Also

Καλλιθέα: Σύλληψη 41χρονου για καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης

Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *