Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα της Αντιπεριφέρειας Νήσων για μη παραχώρηση της Κυνόσουρας στο μετοχικό Κεφάλαιο του ΟΛΠ.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε για τυπικούς λόγους την αίτηση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ.Παναγιώτη Χατζηπέρου, δύο Περιφερειακών Συμβούλων της Περιφέρειας Αττικής, της κας Τουτουτζή Παρασκευής και της κας Μεταξά Ειρήνης καθώς και άλλων πολιτών της Σαλαμίνας κατά του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και κατά του ΟΛΠ, σχετικά με την παραχώρηση της χερσονήσου της Κυνόσουρας στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΛΠ, αποφεύγοντας να μπει στην ουσία της υπόθεσης.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ η υπ’αρ.8216/38/14.2.2013 απόφαση του τότε Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, με την οποία εγκρίθηκε η πρόταση της εταιρίας ΟΛΠ ΑΕ για την συμπλήρωση και αλλαγή των όρων δόμησης και χρήσεων γης στην περιοχή του Αρχαιολογικού Χώρου της Κυνόσουρας Σαλαμίνας (Αδόμητη Ζώνη Α), είναι κανονιστική πράξη της Διοίκησης και ως εκ τούτου απρόσβλητη με αίτηση ανάκλησης έστω και για λόγους νομιμότητας.

Η απόφαση καταδεικνύει ξεκάθαρα την ουσιαστική αδιαφορία όλων όσων θα έπρεπε να είχαν αντιδράσει αποφασιστικά από την πρώτη στιγμή, πριν τρία χρόνια. Αλλά και την αδράνεια φορέων και κινημάτων της Σαλαμίνας για την προστασία της ευρύτερης περιοχής της Κυνόσουσας από παράνομες πράξεις της διοίκησης. Αποτέλεσμα είναι πλέον και μετά την απόρριψη της αίτησης του κ.Χατζηπέρου και πολιτών της Σαλαμίνας, να μην υπάρχει άλλος τρόπος ανατροπής της παραχώρησης του συνόλου της έκτασης της Χερσονήσου της Κυνόσουρας και προστασίας της περιοχής, πλην της προσφυγής στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

About kymaeditor

Check Also

EL PAIS: Η Άνδρος στους 10 καλύτερους εναλλακτικούς προορισμούς της Ευρώπης για το 2024

Την ‘Ανδρο περιλαμβάνει ο νέος κατάλογος με τους δέκα ιδανικούς εναλλακτικούς Ευρωπαϊκούς προορισμούς που προτείνει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *