Το ΤΑΙΠΕΔ αποφασίζει για τον ΟΛΠ.

Ιδιωτική επιτροπή αξιολόγησης και το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ( ΤΑΙΠΕΔ), αναμένεται να εξεταστούν τα βιογραφικά των υποψηφίων που θα τεθούν επικεφαλής των διοικήσεων του ΟΛΠ και ΟΛΘ, αλλά και των δέκα περιφερειακών λιμανιών.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΟΛΠ και ΟΛΘ θα αξιολογηθεί από ανεξάρτητη ιδιωτική εταιρεία αξιολόγησης, ενώ τα υπόλοιπα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων από το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ.

Σημειώνεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει αυτή τη στιγμή το 74% του ΟΛΠ και του ΟΛΘ (εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο Αθηνών) και το 100% των υπολοίπων λιμανιών.

Στο μεταξύ πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η σημερινή συνάντηση της κυβερνητικής επιτροπής για την επιλογή των υποψηφίων στις διοικήσεις των λιμανιών αναβλήθηκε.

Στη συγκεκριμένη επιτροπή συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας και ο γραμματέας της κυβέρνησης, Σπύρος Σαγιάς.

Την ίδια ώρα αναστάτωση έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, επιστολή του ΤΑΙΠΕΔ προς το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, με την οποία ζητείται να αφαιρεθεί από την ημερήσια διάταξη στην αυριανή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ το θέμα της ανανέωσης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που έχουν λήξει από το τέλος Απριλίου.

Να σημειωθεί ότι στις 8 Ιουλίου λήγει και η μετενέργεια της ισχύουσας Σύμβασης, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ να βρίσκονται στον «αέρα» ενόψει, μάλιστα, της επερχόμενης αξιοποίησης.

Στην επιστολή το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει το εξής: Εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ βασικό μέτοχο της εταιρείας ΟΛΠ ΑΕ εντέλλεστε να αφαιρέσετε από την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή το θέμα με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Στην ίδια επιστολή αναφέρεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ επιθυμεί το θέμα να εξεταστεί από το νέο διοικητικό συμβούλιο που θα προκύψει από την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων.

Να σημειωθεί ότι η γενική συνέλευση των μετόχων έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 13 Ιουνίου, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θα αναβληθεί για τις 22 Ιουνίου και θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

 

About kymaeditor

Check Also

Στην Αίγινα για τη γιορτή της Αγίας Μαρίνας η βουλευτής Δόμνα Μιχαηλίδου

Στην Αίγινα για την γιορτή της Αγίας Μαρίνας,  βρέθηκε η Δόμνα Μιχαηλίδου! Η κ. Δόμνα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *