Το ΤΕΙ Αθήνας και το ΥΠΠΟ θα συντηρήσουν την πόρτα της Μάντρας του Μπλόκου της Κοκκινιάς.

Ο ιστορικός χώρος της Μάντρας του Μπλόκου της Κοκκινιάς κρατά ζωντανό ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της πόλης της Νίκαιας. Πρακτικά είναι η ιστορία ενός λαού, και μιας πόλης που θυσίασε παιδιά της αντιστεκόμενη κατά του φασισμού.

Η ξύλινη πόρτα του Μπλόκου, είχε με τα χρόνια και την έκθεση στις καιρικές συνθήκες υποστεί φθορές και ήταν επιβεβλημένη η συντήρηση και η αποκατάσταση της .
Έτσι λοιπόν, εδώ και μία εβδομάδα, μετά από συνεννοήσεις που κράτησαν αρκετούςς μήνες, η ιστορική πόρτα του Μπλόκου της Κοκκινιάς μεταφέρθηκε στο Εργαστήριο Συντήρησης Ξύλου, της Διεύθυνσης Αρχαίων και Νεοτέρων μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού. Εκεί, με την επιμέλεια του εργαστηρίου, θα συντηρηθεί και στη συνέχεια θα τοποθετηθεί στον εσωτερικό χώρο της Μάντρας, προκειμένου να μην καταστραφεί. Στη θέση όπου βρισκόταν μέχρι σήμερα η πόρτα, θα δημιουργηθεί και θα τοποθετηθεί ένα πιστό αντίγραφο που θα επιμεληθεί η ίδια Διεύθυνση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η βοήθεια του Υπουργείου Πολιτισμού και του Τμήματος Συντήρησης του ΤΕΙ Αθήνας είναι ανεκτίμητη στην προσπάθεια αυτή.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς βρίσκεται στη διασταύρωση Κύπρου & Ηλιουπόλεως, στη Νίκαια , είναι ανοιχτά για το κοινό: Τρίτη έως Παρασκευή, 9.00 – 13.00
και κάθε πρώτη Κυριακή κάθε μήνα 10.00 – 14.00

Τηλ επικοινωνίας: 210 4922587, [email protected]

About kymaeditor

Check Also

Η Νάξος ανάμεσα στους 5 ιδανικούς προορισμούς του κόσμου για ιστιοσανίδα

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων στη λίστα που ανακοίνωσε ο ιστότοπος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *