Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου και το κοινωνικό του έργο

Το VARADERO FORUM ολοκλήρωσε την Κυριακή 16 Μαρτίου, με απόλυτη επιτυχία, την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου με τρόφιμα πρώτης ανάγκης, όπως λάδι και όσπρια.

Με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την πώληση των ημερολογίων 2013 για 7η συνεχή χρονιά το VARADERO FORUM επιλέγει και βοηθά ιδρύματα, σχολεία και άτομα με ειδικές ανάγκες θέλοντας να «ελαφρύνει» λίγο το μεγάλο «βάρος» που κουβαλάνε καθημερινά.

Στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου φοιτούν 45 μαθητές που προέρχονται από οικογένειες των Δήμων Κερατσινίου και Περάματος, με οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, που προστιθέμενα στην αναπηρία των παιδιών τους, επιφορτίζουν τις οικογένειες με επιπλέον κόστος διαβίωσης. Εδώ και τρία χρόνια, ανταποκρινόμενοι στις έκτακτες κοινωνικές ανάγκες που έχουν προκύψει, δημιούργησαν ένα «κοινωνικό παντοπωλείο» εντός του σχολείου, με σκοπό την διανομή τροφίμων  και ειδών καθαριότητας για την ενίσχυση των πολύ φτωχών οικογενειών.

Πολλοί φορείς συνέτρεξαν στην προσπάθειά τους και σήμερα πλέον είναι σε θέση να υλοποιούν 2 προγράμματα:

1) πρόγραμμα καθημερινής ελαφριάς σίτισης των παιδιών, εντός του χώρου του σχολείου

2) πρόγραμμα  διανομής τροφίμων στις οικογένειες μια φορά τον μήνα.

Οι πηγές που τους ενισχύουν είναι η εκκλησία, φιλανθρωπικοί σύλλογοι, σχολεία της περιοχής τους, οργανώσεις, αποθήκες τροφίμων, σύλλογοι εργαζομένων από άλλους φορείς του δημοσίου, καταστηματάρχες και απλοί άνθρωποι που έχουν ακούσει για την δουλειά τους και τους έχουν επισκεφθεί.

Τον τελευταίο χρόνο που η οικονομική κρίση έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις, το κοινωνικό παντοπωλείο του σχολείου στηρίζει επιπλέον πάνω από σαράντα (40) οικογένειες από την ευρύτερη περιοχή. Έτσι θα λέγαμε ότι το σχολείο έχει γίνει πυρήνας ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για 85 συνολικά οικογένειες του Κερατσινίου.

Παρακαλούμε όσοι μπορούν να τους υποστηρίξουν σε τρόφιμα και είδη καθαριότητας να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα του σχολείου: 210-4311939

Διευθυντής: Στοφόρος Ευάγγελος :(6977960858)

Το VARADERO FORUM με τα χρήματα από τις πωλήσεις και του φετινού ημερολογίου (2014) θα συνεχίσει να βοηθά ιδρύματα, σχολεία και άτομα με ειδικές ανάγκες.

 

About kymaeditor

Check Also

Πτώση οχήματος στη θάλασσα στη Σαλαμίνα

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή της Σαλαμίνας ενημερώθηκε για την ύπαρξη Ι.Χ.Ε. οχήματος …