Τράπεζα αίματος της αλληλεγύης Πειραιά στο Τζάνειο

Η αιμοδοσία γίνεται ατομικά, χωρίς ραντεβού, στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά, Αφεντούλη & Τζανή, καθημερινές από 08:30 ως 16:00 και Σάββατα & Κυριακές από 09:00 ως 13:30. Επίσης και σε οποιοδήποτε νοσοκομείο της Ελλάδας, με την ένδειξη: «Για την Τράπεζα Αίματος της Αλληλεγγύης Πειραιά στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά»

.
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΖΩΗΣ
Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΠΡΑΞΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ !

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΤΖΑΝΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

TI ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ

Πριν την αιμοληψία, ο κάθε υποψήφιος αιμοδότης εξετάζεται από ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό της Αιμοδοσίας στην οποία προσέρχεται. Η διαδικασία αυτή  περιλαμβάνει κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο:

-Λήψη συντόμου ιατρικού ιστορικού και συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου που αποβλέπει στην αποκάλυψη παθήσεων οι οποίες συνιστούν απαγόρευση ή αντένδειξη για τη λήψη αίματος. Το ερωτηματολόγιο συμπληρώνεται με τη συνεργασία του αιμοδότη και υπογράφεται από αυτόν.

-Σύντομη κλινική εξέταση που περιλαμβάνει την εκτίμηση της γενικής κατάστασης και κυρίως του καρδιαγγειακού συστήματος του αιμοδότη. Ο σφυγμός πρέπει να είναι ρυθμικός και οι σφύξεις 50-110 / λεπτό. Η συστολική αρτηριακή πίεση πρέπει να είναι  95-180 mmHg και η διαστολική 50-100 mmHg.

-Προσδιορισμό της αιμοσφαιρίνης και αιματοκρίτη του υποψήφιου.
Οι διάφοροι φορείς που ασχολούνται με την ενημέρωση του πληθυσμού για την ανάγκη της εθελοντικής αιμοδοσίας, πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

• Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα ηλικίας 18-62 ετών μπορεί άφοβα να δίνει αίμα 3-4 φορές το χρόνο.

• Ο όγκος αίματος που προσφέρει ο αιμοδότης (450 ml) από τα 5 κιλά που διαθέτει ο κάθε ενήλικος άνδρας ή γυναίκα, αποκαθίσταται αμέσως από τον οργανισμό. Το πλάσμα του αίματος αναπαράγεται σε 24 ώρες και τα ερυθρά αιμοσφαίρια σε ένα περίπου μήνα.

• Δεν πρέπει να διενεργείται αιμοληψία πριν περάσουν 2 μήνες από την προηγούμενη δωρεά αίματος.
• Η αιμοδοσία είναι τελείως ανώδυνη και διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας.

• Κανένα φάρμακο δεν αντικαθιστά το αίμα ή το πλάσμα που χρειάζεται ο ασθενής.

About kymaeditor

Check Also

ΠΟΥ: 4 βιομηχανικοί τομείς ευθύνονται για 2,7 εκατ. θανάτους στην Ευρώπη ετησίως

Ο καπνός, τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα, τα ορυκτά καύσιμα και το αλκοόλ, που προωθούν βιομηχανικά λόμπι, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *