Τράπεζα Χρόνου από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού

Τράπεζα Χρόνου ή αλλιώς ένα ανθρώπινο δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων, δημιουργούν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού στο πλαίσιο της πράξης «Κοινωνικές δομές για την καταπολέμηση της φτώχειας», από τη σύμπραξη των δήμων Αγίας Βαρβάρας, Κορυδαλλού και του «Ομίλου UNESCO για τον πολιτισμό της ειρήνης».

Πρόκειται για ένα δίκτυο αλληλέγγυας οικονομίας χωρίς χρήματα με μονάδα συναλλαγής τον χρόνο και όχι το χρήμα. Τα μέλη της Τράπεζας μπορούν να δώσουν και να πάρουν από φροντιστηριακά μαθήματα και φύλαξη παιδιών, έως οικοδομικές εργασίες, μαστορέματα, υπηρεσίες καθαρισμού και πολλά άλλα, ανάλογα με τις δεξιότητες και τις ανάγκες τους.

Χρησιμοποιώντας το χρόνο ως βασικό μέσο συνδιαλλαγής, η Τράπεζα Χρόνου οργανώνει τους συμμετέχοντες προκειμένου να αξιοποιηθούν οι σχετικές ικανότητες που μπορεί να διαθέτουν ενώ, παράλληλα, καθένας απ’ αυτούς μπορεί να ωφεληθεί από τις σχετικές υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω της τράπεζας. Για κάθε ώρα προσφοράς κάποιας υπηρεσίας ή πρακτικής υποστήριξης, ο συμμετέχων μπορεί να αξιοποιήσει αντίστοιχα μια ώρα αποδοχής υπηρεσιών που προσφέρονται από άλλους, μέσω της τράπεζας χρόνου.

Γενικά, η Τράπεζα Χρόνου στοχεύει στη δημιουργία ενός δικτύου συναλλαγής υπηρεσιών, έτσι ώστε να συμβάλλει στην καταπολέμηση της φτώχειας και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, αποδεσμεύοντας από την αποκλειστική χρήση του χρήματος.
Πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή στο Γραφείο Διαμεσολάβησης, , Ξενοφώντος 5, πλ.

About kymaeditor

Check Also

Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας: Κλειστά ΚΕΠ λόγω ανακαίνισης

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας  ενημερώνει τους πολίτες ότι στο πλαίσιο του έργου «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΕΠ» που …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *