Τραπεζικός υπάλληλος στη Σαλαμίνα φέρεται να εμπλέκεται σε απάτη 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Απάτη – μαμούθ με δράστη έναν τραπεζικό υπάλληλο στη Σαλαμίνα και λεία περίπου 2 εκ. ευρώ, φέρεται να εξελίχθηκε στη Σαλαμίνα σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου. Ο υπάλληλος διαπιστώθηκε ότι  είχε στήσει μια ιδιότυπη “πυραμίδα”, υπεξαιρώντας χρήματα από λογαριασμούς τουλάχιστον 50 πελατών της τράπεζας και επενδύοντας τα στη συνέχεια σε  ακίνητα. Ωστόσο , δεν μπορούσε πλέον να καλύπτει τα ίχνη του και να καταβάλει τα «μπόνους» που είχε υποσχεθεί στα θύματά του, μέσω των μεταφορών χρημάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς άλλων πελατών, λόγω των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.

Από την έρευνα  η οποία είναι σε εξέλιξη διαπιστώθηκε  ότι ο υπάλληλος «ξέπλενε» τα χρήματα της απάτης με… real estate, αγοράζοντας δηλαδή ακίνητα, καταστήματα και πολυτελή οχήματα, η συνολική αξία των οποίων φθάνει το 1.700.000 ευρώ. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη πελατών της τράπεζας, κυρίως των ηλικιωμένων, που τον είχαν σαν «θεό» τους, και του είχαν εμπιστευτεί τη διαχείριση των χρημάτων των τραπεζικών τους λογαριασμών. Κάποιοι είχαν φθάσει στο σημείο να του έχουν δώσει ακόμη και τις κάρτες αναλήψεων μαζί με τον κωδικό ασφαλείας PIN.

Η έρευνα της υπόθεσης ξεκίνησε από την ίδια την τράπεζα, τον Νοέμβριο του 2015, όταν ο διευθυντής της τράπεζας έγινε αυτόπτης μάρτυρας της έντονης διαμαρτυρίας ενός πελάτη  προς τον συγκεκριμένο υπάλληλο. Ο διευθυντής άκουσε τον πελάτη να λέει στον υπάλληλο γιατί δεν του είχε βάλει τα «μπόνους» που του είχε υποσχεθεί, στον λογαριασμό του. Ο υπάλληλος επιχείρησε να «κουκουλώσει» τη φασαρία αναφέροντας ότι το συγκεκριμένο καταθετικό πρόγραμμα επέφερε κέρδη στον πελάτη.

Ουσιαστικά ο υπάλληλος προέβαινε σε μία ιδιότυπη… πυραμίδα, μεταφέροντας χρήματα από λογαριασμούς που διαχειριζόταν παράνομα και εν αγνοία των καταθετών, σε άλλους, προφασιζόμενος κέρδη των… επενδύσεων, που είχε κάνει. Ο περιορισμός όμως του ύψους του ποσού των αναλήψεων και μεταφοράς χρημάτων από λογαριασμό σε λογαριασμό, εξαιτίας των… capital controls, κατέστησαν… αφερέγγυο τον υπάλληλο, ο οποίος αδυνατούσε να εμφανίζει τα δήθεν κέρδη στους λογαριασμούς των θυμάτων του, που άρχιζαν να διαμαρτύρονται και να εκφράζουν έντονα τη δυσαρέσκειά τους.

Από την έρευνα της τράπεζας διαπιστώθηκε ότι ο υπάλληλος  προέβαινε σε εξαγορά προϊόντων ένα αγνοία των πελατών, αφαιρούσε τα υπόλοιπα ανενεργών λογαριασμών, επένδυε σε καταθετικά προγράμματα και πάλι εν αγνοία των δικαιούχων των τραπεζικών λογαριασμών, και μετέφερε χρήματα από λογαριασμό σε λογαριασμό, σαν ένα «ρολόι», προκειμένου να ξεγελά με δήθεν κέρδη τα θύματά του. Η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν άλλων θυμάτων αλλά και το ακριβές ύψος των χρημάτων που έχει οικειοποιηθεί, συνεχίζεται.

About kymaeditor

Check Also

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Ποιοι είναι οι 35 που εκλέχθηκαν για υποψήφιοι ευρωβουλευτές

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 18:00 τη Δευτέρα (15/4) η καταμέτρηση των ψήφων των μελών και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *