Τρεις δικηγόροι Πειραιώς προσφεύγουν στον Άρειο Πάγο για την πώληση ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ.

Με αντικείμενο την πώληση με τη μέθοδο sale and lease back 28 ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ μεταξύ των οποίων: κτίρια πέντε υπουργείων (Παιδείας, Πολιτισμού, Υγείας, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών), κτίρια που στεγάζουν αστυνομικές διευθύνσεις και υπηρεσίες(ΓΑΔΑ, Αλλοδαπών στην Π. Ράλλη,κ.α., κτίρια οικονομικών υπηρεσιών και ΔΟΥ( Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων) αλλά και άλλα κτίρια όπως το Γενικό Χημείο του Κράτους και οι Καπναποθήκες Κεράνη ο κ. Γιάννης Καρδαράς, δικηγόρος Πειραιώς και Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιώς μαζί με δύο ακόμα συναδέλφους του, τους κ.κ. Ευάγγελο Τσουρούτη και Γιάννη Βρέλλο, όλοι μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, έχουν καταθέσει προσφυγή στον Άρειο Πάγο για να διερευνηθεί ποινικά η σκανδαλώδης, όπως λένε, εκποίηση.
Ο κ. Καρδαράς σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό 105,5 στο Κόκκινο, υποστήριξε:«Βέβαια είναι σκάνδαλο, αν δει κανείς τα στοιχεία.Τα κτίρια πουλήθηκαν με τη μέθοδο πώλησης και επαναμίσθωσης, για 20 χρόνια -από το 2013 έως το 2033. Σε αυτό το διάστημα, αν υπολογίσει κανείς ότι τα μισθώματα που θα πληρώνει το δημόσιο είναι περίπου 30 εκατ. ευρώ ετησίως, επί 20 χρόνια, ένας απλός υπολογισμός μας βγάζει 600 εκατ. ευρώ. Το δημόσιο από την πώληση έχει λάβει 261 εκατ. ευρώ. Εύλογο είναι να απορεί κανείς πώς αποφάσισαν αυτή τη σύμβαση!», καταλήγει ο κ. Καρδαράς.
Επίσης πρέπει να σημειωθεί πως τα κτίρια πουλήθηκαν σε θυγατρικές δύο συστημικών τραπεζών των οποίων άλλες θυγατρικές λειτουργούσαν συμβουλευτικά προς το ΤΑΙΠΕΔ για την εκτίμηση των ακινήτων!

About kymaeditor

Check Also

Μέχρι τις 8/12 συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι

Έως τις 8 Δεκεμβρίου θα συνεχίσουν οι δικηγόροι την αποχή, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *