Τρεις νέες σχολικές μονάδες στο Κορυδαλλό

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν τα έργα κατασκευής τριών νέων σχολικών μονάδων, που ολοκληρώνουν το μεγάλο πρόγραμμα σχολικής στέγης για το οποίο είχε δεσμευθεί ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.

Έτοιμο είναι το νέο, σύγχρονο, καλαίσθητο κτίριο του 21ου Νηπιαγωγείου στο Σχιστό, το οποίο πρόκειται να παραληφθεί από τον Δήμο την επόμενη εβδομάδα και να λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο. Περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο ανάπαυσης των νηπίων, τραπεζαρία, γραφεία, κοινόχρηστους χώρους και χώρους υγιεινής, συνολικής επιφάνειας 600 τ.μ.

Την ερχόμενη σχολική χρονιά αναμένεται να λειτουργήσει και το νέο 6ο- 8ο Δημοτικό στα 88 στρέμματα. Το νέο κτίριο είναι ήδη έτοιμο, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες ενοποίησης του αύλιου χώρου με το αρχικό κτίριο. Αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και α΄ όροφο, ενώ θα κατασκευαστεί και γήπεδο μπάσκετ.

Τέλος, με γοργούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή και του Ειδικού Σχολείου, στην οδό Σταματοπούλου, που θεμελιώθηκε στις αρχές Ιουνίου. Αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2015 και θα φιλοξενήσει το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό, στα οποία φοιτούν παιδιά από τον Κορυδαλλό και την ευρύτερη περιοχή και στεγάζονται τα τελευταία χρόνια σε λυόμενες αίθουσες στην περιοχή των 88 στρεμμάτων.

«Η παροχή κατάλληλων συνθηκών στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, είναι υποχρέωση κάθε σύγχρονης κοινωνίας. Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, με συνεχή προσπάθεια, ολοκληρώνουμε το πρόγραμμα σχολικής στέγης, για το οποίο είχαμε δεσμευθεί στους Κορυδαλλιώτες» αναφέρει ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.

 

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Αεροδιακομιδή ανηλίκου από την Τήνο με ελικόπτερο του ΛΣ

Mε ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος πραγματοποιήθηκε αεροδιακομιδή του ΕΚΑΒ, ενός ανήλικου από Τήνο για Αθήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *