Τριήμερη απεργία στα Πανεπιστήμια

Δεν πρόλαβε καλά καλά να αναλάβει τα ηνία στο υπουργείο Παιδείας ο Ανδρέας Λοβέρδος, και βρίσκεται ήδη αντιμέτωπος με τα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, η στασιμότητα στο θέμα της κινητικότητας μεταξύ των πανεπιστημιακών σχολών, για τους υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα οδηγεί τους διοικητικούς υπαλλήλους σε τριήμερη απεργία έως και την Παρασκευή.

Παράλληλα, ο σύλλογος των υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών, με ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για «εκρηκτική κατάσταση» στο Ίδρυμα μετά την κατάργηση 399 οργανικών θέσεων και την απομάκρυνση 399 υπαλλήλων από το Πανεπιστήμιο, τη μείωση του διοικητικού προσωπικού κατά 129 υπαλλήλους και τη συνταξιοδότηση 49 υπαλλήλων.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι ζητούν από τα υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, να υπάρξει άμεση τακτοποίηση των 399 διοικητικών υπαλλήλων και προειδοποιούν ότι εάν δεν επιλυθεί το πρόβλημα, ενδέχεται να υπάρξουν νέες απεργίες διαρκείας που ως πρώτη συνέπεια θα έχει 100.000 φοιτητές να χάσουν το εξάμηνο.

 

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Τελευταία ημέρα μαθημάτων για τα γυμνάσια η σημερινή

Το τελευταίο κουδούνι για την τρέχουσα σχολική χρονιά, 2023-24, θα ακουστεί σήμερα, Τρίτη, στα γυμνάσια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *