Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για καύση νεκρών στην Ελλάδα

Πρωτοβουλία για να επικρατήσει και στην Ελλάδα η καύση νεκρών παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία που κατέθεσαν στο θερινό τμήμα της Βουλής  12 βουλευτές του κόμματος της Κουμουνδούρου.

Η τροπολογία υποβλήθηκε για να ενταχθεί στο νομοσχέδιο για τη χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση, το οποίο συζητείται σήμερα στο Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής με στόχο την οριστική του έγκριση.

Ο θεσμός, που ισχύει από το 1789 στη Γαλλία και ακολούθησαν άλλες χώρες (Βρετανία, Γερμανία, Ισπανία κτλ), ρυθμίστηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας το 2006 με το νόμο 3448. Ακολούθησε η έκδοση προεδρικού διατάγματος και κοινής υπουργικής απόφασης των συναρμόδιων υπουργών Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, αλλά ως σήμερα δεν μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή, με αποτέλεσμα δεκάδες σοροί να μεταφέρονται σε γειτονικές χώρες, γεγονός που συνεπάγεται οικονομική επιβάρυνση και καθυστέρηση.

Με την ττροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ, ολοκληρώνεται το θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων καύσης νεκρών, οι οποίες χαρακτηρίζονται χαμηλής όχλησης.

Την ευθύνη για τα έργα και τη λειτουργία των εγκαταστάσεων έχουν οι δήμοι, που μπορούν να ιδρύουν και αποτεφρωτήρια οστών.

Την τροπολογία υπογράφουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Βούτσης, Απόστολος Αλεξόπουλος, Λίτσα Αμμανατίδου, Βαγγέλης Αποστόλου, Αφροδίτη Θεοπεφτάκου, Τάσος Κουράκης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάσης Πετράκος, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ΓιάννηςΣταθάς και Θεανώ Φωτίου.

 

About kymaeditor

Check Also

Χαρτογράφηση των υπεραιωνόβιων δέντρων στα νησιά της Δωδεκανήσου

Ολοκληρώθηκε η έρευνα που διεξήγαγε η διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *