Τροποποιήσεις στα δρομολόγια πλοίων από Πειραιά για διευκόλυνση των εκδρομέων του Πάσχα.

Μέτρα για τη διευκόλυνση των  τελευταίων εκδρομέων του Πάσχα έχει λάβει για σήμερα , Μ. Σάββατο ,το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή σε όλα τα λιμάνια της χώρας.

Στο λιμάνι του Πειραιά από το πρωί υπάρχουν σε όλα τα σημεία αναχώρησης των πλοίων στελέχη του λιμενικού σώματος, προκειμένου να διευκολύνουν και τους τελευταίους εκδρομείς που θέλουν να ταξιδέψουν μια και φέτος ο καιρός τις δύο προηγούμενες ημέρες δημιούργησε μεγάλα προβλήματα και ακυρώσεις δρομολογίων στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Ανάλογα μέτρα έχει λάβει στους περιμετρικούς δρόμους της πόλης και η Τροχαία Πειραιά, προκειμένου να διευκολύνει την κίνηση των οχημάτων προς το λιμάνι.

Το Λιμενικό Σώμα συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο από το λιμάνι του Πειραιά, να φτάνουν μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου καθώς όπως έχει ήδη επισημάνει το Πειραϊκό Κύμα η οδική πρόσβαση έχει σημαντικές καθυστερήσεις λόγω έργων στην πόλη.
Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 12 δρομολόγια πλοίων αντί 8 που ήταν αρχικά προγραμματισμένα.
Χωρίς αλλαγή προγραμματισμού θα γίνουν τα δρομολόγια από τη Ραφήνα και το Λαύριο.

Πέντε αναχωρήσεις πλοίων θα γίνουν από τη Ραφήνα και τέσσερις από το Λαύριο.
Επίσης το «Νήσος Μύκονος» που αναχώρησε χθες βράδυ από το λιμάνι τη Σύρου, όπου παρέμενε «εγκλωβισμένο» λόγω των ισχυρών ανέμων, επεκτείνει το δρομολόγιό του και εκτός από την Ικαρία και τη Σάμο προσεγγίζει τους Φούρνους,τη Χίο τη Μυτιλήνη τη Λήμνο και την Καβάλα.

Χθες,  αναχώρησαν τις απογευματινές ώρες από το λιμάνι του Πειραιά 9.564 επιβάτες, για τον Αργοσαρωνικό 6.589.Πάντως η κίνηση σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία σε σχέση με πέρυσι φαίνεται να παρουσιάζει μικρή πτώση καθώς πέρα από την οικονομική κρίση και οι κακές καιρικές συνθήκες απέτρεψαν του εκδρομείς. Η αντίστοιχη περσινή κίνηση ήταν από το λιμάνι του Πειραιά 13.268 επιβάτες, 7810 για τον Αργοσαρωνικό.

About kymaeditor

Check Also

Πασχαλινό Παζάρι 2024 στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα

Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα  προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο  στο Πασχαλινό Παζάρι που θα πραγματοποιηθεί στις  20 & …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *