Κύμα φυγής από το Δημόσιο λόγω του νέου ασφαλιστικού

Με την παραίτηση στο χέρι βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο , αφού το νέο ασφαλιστικό  του υπουργείου Εργασίας -που φέρνει νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις από το 2015-  αναγκάζει πολλούς εξ αυτών  να θέσουν εαυτόν  εκτός υπηρεσίας και σε πρόωρη συνταξιοδότηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις για πρόωρη σύνταξη αναμένεται να ξεπεράσουν τις 100.000.

Όσοι βγουν σε σύνταξη από 1/1/2015 και μετά μόνο να χάσουν έχουν. Αντίθετα όσοι μπορούν να βγουν σε σύνταξη μέχρι στις 31/12 του 2014 έχουν πολλά κέρδη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα «Νέα«, από το χώρο της δημόσιας διοίκησης φέτος αναμένεται να αποχωρήσουν πάνω από 30.000 εργαζόμενοι, ενώ στα υπόλοιπα ταμεία του ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα οι αιτήσεις συνταξιοδότησης αναμένεται να ξεπεράσουν τις 70.000.

Τι προβλέπουν οι αλλαγές

Οι αλλαγές που θέλουν να προλάβουν οι εργαζόμενοι είναι:

-Ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων, καθώς στα ταμεία κύριας ασφάλισης θα υιοθετηθεί μεικτό σύστημα που θα οδηγήσει σε μείωση των παροχών.

-Η αύξηση του ορίου χορήγησης της κατώτατης σύνταξης από τις 4.500 ημέρες ασφάλισης (15ετία) στις 6.000 ημέρες ασφάλισης (20ετία).

-Η κατάργηση ή ο περιορισμός των μπόνους που χορηγούνται στην κατώτατη σύνταξη και τα οποία οδηγούν σε αύξηση έως και 30% των αποδοχών των συνταξιούχων.

About kymaeditor

Check Also

Κατέπεσε μικρό αεροσκάφος στη Θήβα – Νεκρός ο χειριστής

Μικρό αεροσκάφος κατέπεσε, στις 12:30 το μεσημέρι, κοντά στην Αερολέσχη Θηβών, με αποτέλεσμα να βρει τον θάνατο ο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *